Een groendak, zoals beplant met Sedum, wordt steeds populairder. Niet voor niets, want een groen dak biedt vele voordelen. Steeds meer gemeenten en waterschappen geven subsidie als je jouw dak wilt gaan vergroenen. Ekogras Groendaken uit Zaltbommel adviseert, levert en monteert al meer dan 30 jaar complete groendaken voor particulieren, aannemers, VvE’s en overheden.

Ekogras maakt niet alleen jouw groendak, maar controleert en indien noodzakelijk renoveert ook de dakopbouw zodat het gehele pakket optimaal op elkaar is afgestemd. Je hebt te maken met één partij. Ook voor de Doe-Het-zelver bieden wij diverse groensystemen.

De voordelen van een groendak

 • Isolatie door de aanwezige luchtlaag in het totale systeem, meer dan 50% minder warmteverlies in vergelijking met onbegroeide daken en verkoeling bij sterke zonnestraling in de zomer
 • Geluidsdemping
 • Luchtzuiverende werking door binding van stof etc. door de vegetatie
 • Vermindering van thermiek boven het dakvlak, waardoor er vrijwel geen stof meer op dwarrelt
 • Hemelwaterbuffering waardoor er minder kans is op wateroverlast
 • Bescherming van het dak, o.a. tegen ultraviolette straling, schommelingen temperatuur en mechanische beschadigingen
 • Vorming van natuurlijke aromatische geuren
 • Onderhoudsarm
 • Onbeperkte levensduur
 • Bieden van extra levensruimte voor plant, dier en mens
 • Versterking van de biodiversiteit

Kortom, een groendak geeft je meer comfort, lagere energiekosten, een langere levensduur van het dak en het is goed voor het milieu.

Woonboot met groendak

Hellend of plat dak, zeg het maar

De Ekogras dakbegroeiingssystemen zijn toepasbaar op platte én hellende daken, zelfs tot een hellingshoek van 70°. Voor op woningen, garages, terrasoverkappingen, carports, tuinhuisjes en flatgebouwen. Zowel voor nieuwbouw als voor renovatie, omdat het systeem rechtstreeks over de bestaande dakopbouw kan worden aangebracht.

Sedumdak

​Ekogras past voornamelijk Sedum als begroeiing toe. Deze vetplanten blijven laag, kunnen goed tegen droogte, geven kleur aan je dak en fungeren als idool voor vlinders, hommels en bijen. Ekogras Groendaken heeft een eigen moderne kwekerij waardoor de kwaliteit van de planten gewaarborgd is.

Milieuvriendelijke materialen

De diverse systemen zijn zodanig samengesteld dat er of recycle producten of producten met de minst milieubelastende eigenschappen worden toegepast. De SEDUMROLL-EKO matten bijvoorbeeld bestaan uit een plantaardige drager die volledig verteerd binnen een beperkt aantal jaren. Het in eigen huis samengestelde substraat bevat o.a. geen toeslag van veen.

Eisen aan de dakbedekking en dakconstructie

De ondergrond van het dak kan bestaan uit beton, hout sandwichpanelen, metaal (damwand). De constructie dient berekend te zijn op het aanbrengen van dakbegroeiing. Bij een onderliggende verwarm

de ruimte dient een volledig sluitende dampremmende laag aanwezig te zijn, daar anders het ontstaan van inwendige condensatie het gevolg kan zijn. Dit met alle nare gevolgen van dien.

 Indien de ondergrond niet wortelvast is uitgevoerd dient er een wortelwerende folie of een EPDM dakbedekking te worden aangewend. Ekogras Groendaken kan vrijblijvend adviseren over welke aanpassingen eventueel nodig zijn en deze indien gewenst deze ook uitvoeren.

Voor de Doe-Het-Zelver is een prefab (op de maat van het dak gemaakt) EPDM (rubber) membraan leverbaar. Dit product heeft een levensduur van meer dan 50 jaar en is geheel vrij van weekmakers etc.. Een prefab membraan kan rechtstreeks, zonder tussenlaag, over een bestaande bitumineuze dakbedekking worden gelegd.

Doe het zelf groendak Ekogras

Doe-Het-Zelf webshop

Diverse systemen staan hier overzichtelijk vermeld zoals het EASYGROEN systeem dat bestaat uit voorgekweekte cassettes om zelf eenvoudig een groendak aan te leggen. Toepasbaar bij platte- en hellende daken tot ruim 45°. Een handig stappenplan staat op  www.ekogras.com De EASYGROEN cassettes zijn al voor minimaal 85% begroeid, met zo’n 6-10 verschillende soorten vetplanten. Leverbaar in Nederland én België, betaling geschiedt altijd achteraf! Niet voor niets gaat Ekogras al ruim 30 jaar voorop in de markt van groendaken..!

​​Ekogras Groendaken
Rozenbogerd 2
5301 KD Zaltbommel

​T: 06 10 29 25 13
E:  info@ekogras.com
Ga naar de webshop