Met een paar groene kamerplanten verandert de sfeer in huis direct. De ruimte wordt er niet alleen mee opgefleurd, maar de planten zelf geven je ook zelf een fijner gevoel. Sommige kamerplanten kunnen zelfs de luchtkwaliteit verbeteren. Het is dan ook niet gek dat in gezonde leefomgeving een paar kamerplanten niet meer mogen ontbreken. Geldt dit ook voor jouw huis? Ontdek dan welke planten jouw leefruimte nog meer kunnen gaan verrijken.

Een enorme keuze aan planten

Het aanbod van planten voor binnen is enorm. Ben je op zoek naar een paar groene kamerplanten en weet je niet welke je moet kiezen? We sommen de meest populaire varianten voor je op:

Sanseveria

Deze succulente plant is een aanwinst voor je woning met de sierlijke, opstaande bladeren. De Vrouwentong is ontzettend makkelijk te verzorgen en verbetert de luchtkwaliteit.

Calathea

Calathea’s staan bekend om de grote bladeren met prachtige bladtekeningen die zich ‘s avonds sluiten. Ze verbeteren de luchtkwaliteit en zijn het meest tevreden op een donkerdere plaats.

Begonia Maculata

Deze plant staat ook wel bekend als de stippelplant dankzij de prachtige stippen op het opvallende blad. Plaats de plant op een zonnige plek, maar niet in direct zonlicht.

Ananasplant

De Ananasplant is ontzettend hip en dankt zijn naam aan de siervrucht in de vorm van een kleine ananas. Deze plant verbetert de luchtkwaliteit gedurende de nacht en staat het beste op een zonnige plek.

Dracaena

Deze plant heeft stammen waaruit prachtige bladeren groeien. Er zijn diverse varianten te verkrijgen. Je kunt deze plant het beste niet in direct zonlicht zetten.

Hangplanten

Hangplanten groeien met prachtige bladeren naar beneden, waardoor ze een heel sierlijk effect hebben op het interieur. Onder andere de Epipremnum Pinnatum, Hedera Helix en Hertshoornvaren zijn hangplanten die ook nog luchtzuiverend zijn.

Mini planten

Mini planten kunnen geweldig zijn in je interieur. Zet bijvoorbeeld een groepje met plantjes bij elkaar voor een speels effect, zoals een paar kleine cactussen of vetplanten.

4 voordelen van kamerplanten

Er zijn veel voordelen te benoemen die je kunt ervaren wanneer je planten in huis haalt, zoals:

  • Een verbeterde sfeer: Kamerplanten brengen kleur naar de ruimte en kunnen een knusse uitstraling geven.
  • Een leuke bezigheid: Je kunt liefde en aandacht steken in het verzorgen van de planten in huis, waardoor dit een prima hobby kan zijn.
  • Luchtkwaliteit neemt toe: Er zijn verschillende groene kamerplanten die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren. Dit komt doordat luchtzuiverende planten slechte stoffen uit de lucht opnemen en er zuurstof voor in de plaats geven.
  • Verbetering van de akoestiek: De bladeren van de planten absorberen geluid, waardoor de akoestiek verbetert en er minder galm in huis is.

Kies je voor groot of klein?

Bovengenoemde voordelen leveren zowel kleine als grote planten op. Zo heeft bijvoorbeeld de mini Monstera precies dezelfde gaten als het grotere familielid. Het hang af van de grootte van de ruimte waar je voor kiest. Zo is een chinees lantaarntje als hangplantje ideaal door de prachtige kleuren van het blad en de stelen. Klein maar fijn. En voor een meer tropische uitstraling kun je kiezen voor een palm of bamboe. Dus groot of klein, het maakt niet uit welke sfeer je thuis wilt creëren, ze bieden allemaal voordelen. Er zo veel genoeg keuze in diverse soorten kamerplanten dat je wel moet slagen.