Op zoek naar jouw droomplek voor een Tiny House? Laat je inspireren en begeleiden op deze spannende reis! Het antwoord op de vraag ‘Waar kan ik een Tiny House neerzetten?’ is misschien niet eenvoudig, maar we hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Een eigen Paradijs: Grond kopen voor je Tiny House!

Stel je voor, je eigen stukje grond waar jouw Tiny House schittert! Maar eerst, laten we onderscheid maken tussen een Tiny House mét wielen en zonder wielen. Een Tiny House met wielen kun je meestal niet zomaar op een kavel plaatsen vanwege het bestemmingsplan en andere eisen. Maar een Tiny House zonder wielen, mits het voldoet aan het bouwbesluit, kan je na het verkrijgen van de juiste vergunningen op een eigen kavel zetten. Hoe mooi is dat!?

Een Boerderijavontuur: Mag je een Tiny House bij bekenden of boeren neerzetten?

Dit is een interessante vraag met verschillende invalshoeken. Officieel mag je vergunningsvrij een tuinhuisje in een tuin zetten, maar het mag niet permanent bewoond worden. In de praktijk stellen familie, vrienden of boeren soms hun land beschikbaar voor Tiny Houses. Dit kan echter gevolgen hebben voor zaken als adressering en kosten. Onderzoek dit goed van tevoren en lees het volledige artikel ‘Grond voor je Tiny House’ op de website van de Tiny House Store voor uitgebreide informatie,!

Een Campingervaring: Wonen op een camping met je Tiny House?

Denk je aan een leven op een camping met jouw Tiny House? Hoewel regels zijn aangescherpt, zijn er zeker campings waar het mogelijk is om (semi-)permanent in een Tiny House te wonen. Vaak moet je dan wel ergens anders ingeschreven staan omdat je geen woonadres op een camping krijgt. Ga het gesprek aan met een camping die jouw Tiny House wil verwelkomen. Wie weet!

tiny house

Een Ecodorp: De ideale plek voor je Tiny House!

Als je openstaat voor gemeenschapsleven en een ecologische levensstijl, overweeg dan een Ecodorp. Hier is vaak meer ruimte voor een Tiny House. Sommige Ecodorpen zoeken zelfs actief naar nieuwe bewoners. Het kan jouw kans zijn om deel uit te maken van iets bijzonders!

Anderen lazen ook:  Dubbel duurzaam: een massief houten huis

Heb ik een vergunning nodig voor mijn Tiny House?

Of je een vergunning nodig hebt, hangt af van waar je jouw Tiny House plaatst en of je Tiny House wel of geen wielen heeft. Als je een (tijdelijk) stuk grond van de gemeente pacht, zijn er waarschijnlijk vergunningen nodig. Als je een kavel koopt voor een Tiny House zonder wielen, dan heb je standaard een omgevingsvergunning nodig. Wees goed op de hoogte van de vereisten in jouw situatie. Laat je niet ontmoedigen; jouw droom is het waard!

Samen Sterk: Vind Tiny House initiatiefgroepen!

Wil je samenwerken met andere Tiny House-liefhebbers? Sluit je aan bij een initiatiefgroep of start er zelf een. Er zijn tal van bronnen om initiatiefgroepen te vinden, bijvoorbeeld via de Facebook-pagina van Tiny House Nederland. Samen kunnen jullie de wereld van Tiny Houses verkennen en realiseren.

Wil je meer weten?

Download dan gratis de Tiny House Startersgids met links en tips om jouw droom van een Tiny House op de perfecte plek te realiseren.

De Tiny House Store helpt je om je Tiny House avontuur mogelijk te maken. Van zelfbouw projecten tot kant en klare Tiny Houses, off-grid of on-grid wonen, alles is mogelijk!

Tiny House Store

info@tinyhouse-store.nl

(+31) 06 41770096

Bezoek een showmodel Tiny House op het Demopark in Almere.