Door bewust met het inrichten van je woning om te gaan, kun jij je steentje bijdragen aan de wereld om je heen. We geven je graag wat tips hoe jij een duurzaam interieur kan creëren.

Meubels kopen

Vaak gaan meubels langer mee dan we ze mooi vinden. Het is daarom goed om bewuste keuzes te maken bij het uitzoeken van je duurzaam interieur. In tweedehandswinkels en op websites als Marktplaats scoor je mooie meubels die je een tweede leven kan geven. Soms kun je ze direct zo overnemen en in je interieur plaatsen, soms hebben ze even een kleine touch up nodig en maak je het hiermee eigen.

Koop je toch liever nieuwe meubels? Ga dan in de basis voor zoveel mogelijk tijdloze stukken. Met leuke woonaccessoires van een milieubewust merk kun je toch een eigen stijl creëren zonder dat je steeds alle meubels hoeft te vervangen. Zo creëer je eenvoudig een nieuw en duurzaam interieur.

Duurzame lampen

Vervangen van items in een duurzaam interieur

Doe je een meubelstuk weg? Recycle dit dan, breng het naar de milieustraat of een kringloopwinkel. Of ruil eens meubels met een kennis of familielid. Vaak raken we uitgekeken op onze meubels, terwijl ze nog niet aan vervanging toe zijn. Door een meubelstuk of verschillende accessoires uit te wisselen, creëer je een heel andere look zonder dat je hier andere spullen voor hoeft te kopen.

Wanneer je iets vervangt, shop dan bewust. Kijk naar wat je echt nodig hebt en naar de stoffen of de materialen waar het nieuwe product van gemaakt is. Verdiep je in milieuvriendelijke alternatieven en maak een bewuste keuze voor je duurzaam interieur.

Duurzaam verven tips

Een likje verf doet wonderen

Soms is alles wat je nodig hebt een likje verf in een andere kleur. Voor je naar de bouwmarkt rijdt voor een pot latex, is het goed om andere opties te overwegen. Want, ook met muurbekleding kun je bewuste keuzes maken voor een duurzaam interieur. Zo kun je onder andere bij deze drie merken terecht voor duurzame verf.

  • Bij Groene Bouwmaterialen vind je allerhande bouwmaterialen, maar ook mogelijkheden voor muurbekleding. Het streven is een volledig bio-based product. Wanneer dit niet mogelijk is, dan wordt een zo duurzaam mogelijk alternatief geboden. Één van de mogelijkheden voor een duurzamere muurbekleding is leemverf. Dit is verf op basis van leempoeder. De verf is 100% natuurlijk.
  • RAW Paints levert verschillende soorten duurzame verf, waaronder gevelverf, badkamerverf en interieurverf. Wie verf koopt bij RAW Paints, koopt geen kant-en-klaar blik verf. Je koopt namelijk verfpoeder, waar je zelf het water nog aan toevoegt. Hierdoor kun je ervoor kiezen alleen de hoeveelheid verf aan te maken die je nodig hebt, waardoor er dus geen halve blikken verf overblijven.
  • Ook internetwinkel Natuurverf Webshop heeft zich gespecialiseerd in verf op natuurlijke basis. De webshop verkoopt natuurverf voor binnen- en buitenmuren, maar ook voor boten en andere oppervlakken. Naast allerhande soorten verf, is ook olie een expertise van de webshop. Je vindt er verschillende soorten hout- en meubelolie op geheel natuurlijke basis. Met deze olie verbeter je niet alleen de kwaliteit van je hout, je versterkt ook het oppervlak en verlengt door regelmatig onderhoud te plegen ook de levensduur van je hout. Ideaal voor de houten meubels in je duurzaam interieur.