Heb je alle kringloopwinkels, tweedehands websites en rommelmarkten al afgestruind op zoek naar het perfecte cadeau en nog niks gevonden? Vind je het lastig om originele duurzame cadeaus te vinden? Bezoek dan eens deze winkels! Met hun uitgebreide collectie duurzame producten vind je vast en zeker een een origineel cadeau.

CAYBOO

CAYBOO bamboe

CAYBOO is een Nederlands merk dat al haar producten maakt van bamboe. Van dienbladen tot koffers en van horloges tot, jawel, kleding. Bamboe groeit super snel en verbruikt tijdens deze groei ook nog eens enorm veel CO2. Dit maakt het materiaal erg duurzaam. Shop online in hun webshop.

 

Pou Belle Design

Elze van den Akker plastic kunst (1)

Elze van den Akker is een Amsterdamse kunstenares, die probeert zelf zo min mogelijk plastic te gebruiken. In haar kunst gebruikt ze deze grondstof juist wel. Haar werken, van lampenkappen tot schilderijen en vazen, zijn gemaakt van plastic tassen en zakken, die ze op straat vond. Bekijk de kunstwerken via www.pou-belle-design.nl.

 

SuperWaste

Superwase webshop duurzame producten India

In India wordt thee in grote, stevige zakken naar bedrijven en hotels verstuurd. Deze bigbags worden daar geleegd en vervolgens weggegooid. Zonde! De initiatiefnemers van SuperWaste hebben er daarom een sociaal werkgelegenheidsproject van gemaakt. Inmiddels zijn er 25 Indiase vrouwen en mannen dagelijks bezig om van de afgedankte theezakken allerlei trendy producten te maken, die variëren van boodschappentassen tot theelichten en van stationary tot plantenzak gevuld met bloemen of kruiden. De gebruikte zakken worden gewassen en zorgvuldig uitgesneden omdat elke zak weer een eigen print heeft. Zo geef je pas echt originele duurzame cadeaus. Kijk maar eens op www.superwaste.eu

 

Ecozo

Webshop Ecozo.nl voor duurzame cadeaus

De webshop www.ecozo.nl heeft een groot scala aan duurzame producten. Sustainable kleding en accessoires bijvoorbeeld. Maar ook waterbespaarders of verbruiksmeters om je energieverbruik te monitoren. Hier vind je alles: van spullen voor in huis tot gezichtsverzorging of zonnebrandcrème. Voor iedereen die een echt duurzaam bestaan wil leiden, is deze webshop een perfecte uitkomst.

Anderen lazen ook:  Bijzondere en milieuvriendelijke slaapplekken

 

Smir

Smir winkel Amerserfoort zero waste winkelen

Houd je van duurzaam shoppen en ben je in de buurt van Amersfoort? Wandel dan eens binnen bij Smir aan de Mooierstraat 19. Hier vind je tal van duurzame producten die elders niet zo gemakkelijk verkrijgbaar zijn, zoals badkamerproducten in bulk. De winkel wordt ook gebruikt voor lezingen, workshops en trainingen over een bewuste levensstijl. Initiatiefnemers zijn de zussen Jessie en Nicky Kroon, bekend van het boek Het Zero Waste Project. Is Amersfoort te ver reizen of shop je liever online? Een deel van de collectie van Smir shop je ook via www.smirshop.nl.

 

Meer inspiratie opdoen voor duurzame cadeaus? Lees ook:

Groener Wonen nieuwsbrief