De kerstliedjes klinken weer door de radio en de straten zijn versierd met kleurrijke lampjes. Kerstmis komt eraan. Heb jij al een leuk cadeau in huis voor je geliefden? Of ben je compleet inspiratieloos? Wij hebben 8 duurzame kerstcadeaus voor ieder budget voor je op een rij gezet.

 

Duurzame kerstcadeaus voor een klein budget

Een duurzaam kerstcadeau hoeft niet veel te kosten. In diverse kringloopwinkels of via tweedehands websites kun je al voor een lage prijs de leukste cadeaus shoppen. Kun je daar niet vinden wat je zoekt? Of heb je geen idee waarnaar je kan zoeken? Onderstaande cadeaus zijn geschikt voor een klein budget én voor iedereen leuk om te krijgen.

 

Powerbank op zonne-energie

solar_oplader_telefoon_powerbank_kerstcadeau

Met deze powerbank met zonnecellen laad je snel je telefoon op. De Solar Powerbank heeft twee USB-poorten, waardoor je twee apparaten tegelijkertijd kunt opladen. De draagbare energie-opwekker is licht van gewicht en heeft een felle lamp. Ideaal dus om de natuur in de gaan en te kamperen.

Prijs € 34,95, verkrijgbaar via www.accu-accu.nl.

 

Het Bucketlist Boek voor een groenere wereld

Coverfoto Bucketlist_groenere_wereld_kerstcadeau

Onze omgeving zou er compleet anders uitzien als iedereen de 150 milieuvriendelijke tips zou toepassen uit Het Bucketlist Boek voor een groene wereld. Auteur Elise De Rijck heeft simpele tips verzameld die voor iedereen vrij gemakkelijk uitvoerbaar zijn. Ze variëren van ‘koop lokaal’ tot schaf een herbruikbare drinkfles aan en gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen. Het boek kost € 12,99 en is een geweldig cadeautje voor iedereen die zijn ecologische voetafdruk wat wil verkleinen.

Verkrijgbaar in diverse boekhandels of via www.lannoo.be Of bestel direct via Bol.com.

 

Boomvrije notitieboekjes

Paper on the rocks_notitieboek_milieuvriendelijk

Ook nooit geweten dat je van steengruis papier kunt maken? Onder de naam Rockbooks heeft impact ondernemer Anne Pleun van Eijsden een serie notitieboeken gemaakt van duurzaam steenpapier met een marmer design. Grondstof voor het papier is calciumcarbonaat. Hiervoor worden dus geen bomen gekapt, er wordt minder energie verbruikt dan bij de productie van gewoon papier en er is helemaal geen water of bleek nodig bij het productieproces. De notitieboeken met het marmer design kosten € 17,95 per stuk en zijn verkrijgbaar in black, white en pink. Het bedrijf Paper on the Rocks van Anne Pleun investeert 5 procent van elke verkoop in herbebossing en natuurbeschermingsinitiatieven.

Verkrijgbaar via www.paperontherocks.com.Of bestel direct via Bol.com.

 

Klean Kanteen waterfles

klean_kanteen_waterflessen

Minder plastic gebruiken kan heel eenvoudig door de waterflesjes in de supermarkt te laten staan en een hervulbare fles te gebruiken. Bijvoorbeeld van het Amerikaanse merk Klean Kanteen die niet alleen voor volwassenen maar ook speciaal voor de kids gezellige en handige drinkflesjes heeft ontworpen. De lichtgewicht flessen zijn van roestvrij staal zonder BPA of andere toxische stoffen. Er zijn verschillende modellen met verschillende eigenschappen. Zo heeft de classic een sport cap en blijft je drankje tot 40 uur koel of tot 12 uur warm. Klean Kanteen doneert jaarlijks 1 procent van de omzet aan projecten die bijdragen aan een betere wereld. Een dubbel leuk cadeau.

Prijzen vanaf € 19,95 en via vele (web)winkels te koop.Bestel direct via Bol.com

Anderen lazen ook:  Beplantingsplan natuurlijke tuin

 

Tijdschrift cadeau

Kerst met Groener Wonen, Vgan en HHL

Inspireer iemand om groener te gaan leven en wonen met het Groener Wonen magazine. Bestel het magazine eenvoudig in de online webshop Vipwinkel.nl. Daar vind je ook diverse andere tijdschriften, zoals het V’GAN Lifestyle magazine waarin je heerlijke vegan recepten ontdekt of Happy Handmade Living voor creatieve DIY-projecten. V’GAN en Happy Handmade Living zijn ook verkrijgbaar als abonnement zodat je geen enkel nummer mist. Nu te bestellen met feestelijke korting. Cadeau-abonnementen stoppen automatisch, dus je zit nergens aan vast.

Bestel online via Vipwinkel.nl of neem een abonnement via Mijntijdschrift.net.

 

Eerlijke thee

Kerstcadeau_eerlijke_thee

Met Teamwork Tea kun je zonder schuldgevoel een heerlijk kopje thee drinken. De theeblaadjes zijn biologisch geteeld en de arbeiders hebben hier een fatsoenlijk loon voor gekregen. Bovendien zit de thee in afbreekbare zakjes, waarin geen plastic is verwerkt. Thee van dit Nederlandse merk is op diverse plekken te koop.

Onder andere verkrijgbaar via www.teamworktea.com.

 

Kerstcadeaus voor een groter budget

Heb je een wat groter budget voor je cadeaus? Een donatie aan een goed doel of een investering om je huis te verduurzamen zijn mooie duurzame kerstcadeaus. Wil je liever iets tastbaars geven? Bekijk dan eens onderstaande suggesties.

 

Fatboy zitzak

fatboy_zitzak_rocking_chair

Wie kent ze niet? De zitzakken van Fatboy. Het merk komt nu met een onderstel waarmee je jouw fatboy beanbag kunt omtoveren in een comfortabele schommelstoel. Het stalen frame van deze Rock ’n Roll is waterafstotend en dus geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Prijs vanaf € 229, verkrijgbaar via www.fatboy.com.

 

Rugzak met zonnepaneel

Rugzak zonnepaneel

Het is heerlijk om er lekker op uit te gaan en een lange wandeling te maken of een weekendje te kamperen in het bos. Maar het is ook fijn om bereikbaar te blijven. Je weet natuurlijk nooit in welke situatie jijzelf, of anderen thuis, terechtkomen. Met een rugzak met een zonnepaneel hoef je nooit meer bang te zijn voor een lege accu van je telefoon.

Verkrijgbaar bij verschillende webshops o.a. via Bol.com voor € 75-€ 200,-.

 

Circulaire spijkerbroek

mudjeans_kerstcadeau

De spijkerbroeken van MUD Jeans bestaan nu al voor 40 procent uit gerecycled materiaal, maar de ambitie van het bedrijf is om dit naar 100 procent te brengen. Dankzij een investering van 1 miljoen euro van DOEN Participaties en het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland heeft MUD Jeans nu de financiële middelen om dit verder te ontwikkelen. Samen met Saxion University en kennisplatform Circle Economy is MUD Jeans bezig met technologische innovaties die al op korte termijn tot volledig circulaire denim moeten leiden. Ook wordt het geld gebruikt om uit te breiden richting Scandinavië, Frankrijk en Engeland. MUD Jeans maakt niet alleen duurzame spijkerbroeken, maar zorgt er via het leaseconcept ook voor dat de broeken niet achter in de kledingkast belanden maar opnieuw worden gebruikt.

Verkrijgbaar via www.mudjeans.eu.

 

Meer inspiratie opdoen voor een duurzame kerst? Lees ook: