Is jouw geliefde gek op dieren en alles wat met de natuur te maken heeft? Dan wil je natuurlijk een cadeau vinden wat perfect bij zijn of haar passie aansluit. We zetten de 4 leukste duurzame cadeaus voor de natuurliefhebber voor je op een rij.

Duurzaam voor dieren

Duurzaam nestkastje

Help de vogels en egels in je tuin met nestkastjes, egelhuisjes, voedertafels en andere voedersystemen uit de collectie Dura Green Wood van Vivara. Deze producten zijn gemaakt van naaldhout dat onder hoge temperatuur in een zuurstofarme omgeving wordt verhit. Hierdoor kan het hout geen vocht meer opnemen en zal het niet snel barsten, kromtrekken of rotten. De producten worden afgewerkt met een diervriendelijke, blanke lak en gaan naar verwachting tot 20 jaar mee. Onder andere te koop via de webshop van Vivara. Een deel van de opbrengst gaat naar natuurbeschermingsorganisaties zoals Natuurmonumenten.

 

Natuur aan de muur

Natuur aan de muur duurzame cadeaus

Een plant in een pot is leuk, maar een plant als levend schilderij aan de muur is nog veel leuker! LivePicture Go van Mobilane is voorzien van een waterreservoir van twee liter en elke plant krijgt automatisch de juiste hoeveelheid vocht via het lekvrije systeem dat zonder batterijen of stroom werkt. Een indicator in de vorm van een rood gietertje dat onderaan het frame van het schilderij verschijnt, laat weten dat het tijd is om het reservoir bij te vullen. Het frame meet iets meer dan 50×50 cm en is verkrijgbaar in wit, grijs, rood en zwart. Stem je plantkeuze af op de plek van je schilderij en kies bijvoorbeeld voor luchtzuiverende planten als varens of Spathiphyllum. Ook vul het frame met kruidenplanten en hang het in de keuken. Prijs € 190 (zonder planten).

Zelfvoorzienende plantenbak

Greenville plantenbak

De Greenville plantenbakken van Elho worden gemaakt van gerecyclede materialen, maar dit is niet het enige duurzame aan de bakken. Overtollig water wordt in een schaal, onder de bak, opgevangen. Hierdoor kunnen je planten zelf water uit dit reservoirtje opnemen wanneer ze dit nodig hebben. De Greenville bakken zijn verkrijgbaar in vier kleuren en de prijzen variëren van € 13,49-€ 16,99. O.a. verkrijgbaar via Bol.com

Anderen lazen ook:  7x Duurzaam cadeau

 

Tuinieren met de voetjes omhoog

Gardena smartsysteem

De slimme apparaten van Gardena, zoals grasmaaiers en tuinsproeiers, zijn vanaf nu ook via je tablet of smartphone te besturen. Dit is mogelijk door middel van een nieuwe app. Zo wordt tuinieren wel heel eenvoudig. Op de website van Gardena lees je alle informatie over deze slimme app.

 

Meer inspiratie opdoen voor duurzame cadeaus? Lees ook: