Nu de energieprijzen razendsnel omhoog gaan, is het nú het juiste moment om te kijken waar je energie kan besparen. Dat scheelt je niet alleen meteen geld in je portemonnee, maar het is ook beter voor het milieu.

Door een tekort aan gas en oplopende productieprijzen voor stroom, is ook het tarief voor consumenten omhoog gegaan. Wanneer de prijzen blijven stijgen, zal energie deze winter alleen nog maar duurder worden. Tijd dus om te kijken hoe je energie kan besparen in jouw woning.

Hoe kan je energie besparen?

Isolatie is dé manier om snel veel energie te besparen in je woning. Door een goede isolatie gaat er minder warmte verloren en zal je minder vaak de verwarming aan hoeven te zetten. Wanneer je woning nog niet goed geïsoleerd is, kan het veel geld besparen om de isolatie te verbeteren. Denk hierbij aan dak-, spouwmuur- en vloerisolatie. Vergeet ook niet om naden en kieren te dichten en vervang enkel glas door HR glas. Wanneer je woning goed geïsoleerd is, kun je ook denken aan een warmtepomp om van het gas af te gaan.

Anderen manieren om energie te besparen zijn:

Eigen energie opwekken

Naast het besparen op energie, kun je ook overwegen om zelf energie op te wekken. Je zult weliswaar eerst geld moeten uitgeven, maar daarna heb je (afhankelijk van je behoefte en de hoeveelheid stroom die je opwekt) het net niet meer nodig. Je energierekening zal enorm dalen en je wekt op een milieuvriendelijkere manier stroom op. Plaats hiervoor zonnepanelen op je dak of maak gebruik van een eigen windturbine. Door middel van een zonneboiler kun je daarnaast ook het water in je woning verwarmen.

Anderen lazen ook:  Voordelen van natuurlijke isolatiematerialen