Hoe kun je nu eigenlijk energie besparen in een huurwoning? Waarschijnlijk wil of kan je geen grote investeringen in energiebesparende maatregelen in je gehuurde woning doen. Toch kun je ook zonder grote aanpassingen je energiegebruik in je huurwoning verlagen. We geven je graag tips.

Begin klein

Met kleine aanpassingen kun je al energie besparen in een huurwoning. Vervang bijvoorbeeld je lampen door LED lampen en zet apparaten die je niet gebruikt uit. Heb je een nieuw apparaat nodig? Kijk dan op het energielabel en kies voor een energiezuinige variant. Zet in de winter je verwarming een graad lager en trek een warme trui aan. Doe de lampen uit in kamers waar je niet bent en houd de deuren dicht om de warmte binnen te houden.

Weten hoe je nog meer energie bespaart in een huurwoning? Greenchoice heeft een aantal praktische tips op een rij gezet waarmee je meteen je energieverbruik kan verlagen. Bekijk hun tips in de video hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=BFuEjly2hD0

Energie besparen in een huurwoning

Je verhuurder is verantwoordelijk voor de grote energiebesparende aanpassingen in je huurwoning, zoals de isolatie van het dak. Ben je benieuwd of jouw woning energiezuiniger gemaakt kan worden? Ga in gesprek met je verhuurder.

Huur je bij een corporatie? Vaak bieden zij aan dat er een energie- of wooncoach langskomt. Sommige corporaties bieden daarnaast ook de mogelijkheid om zonnepanelen te laten leggen. Huur je bij een particulier? De Woonbond heeft praktische tips beschikbaar die jou als huurder helpen energie besparen in je huurwoning.

Bekijk het energielabel

Vaak hebben ook huurwoningen een energielabel. Daaraan kan je zien hoe energiezuinig de woning is. Als je van plan bent om een woning te gaan huren is het goed om het energielabel te bekijken. Ook als je al in de huurwoning woont, kan het nuttig zijn. Op het label vind je namelijk ook informatie over energiebesparende maatregelen.

Anderen lazen ook:  Duurzame buitenverlichting

Groener Wonen nieuwsbrief

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Greenchoice.