Heb je plannen om je huis te isoleren? Dan is er goed nieuws. De subsidie voor het isoleren van je woning is vanaf 1 juni tijdelijk verhoogd. Door die verhoging kun je als woningeigenaar ongeveer 30 procent van je kosten terugvragen.

Ben je er nog niet uit wat het nut van isolatie is voor jouw huis? Lees dan even dit artikel over het belang van isolatie en bekijk onze tips waar je kan beginnen met isoleren.

Subsidie voor het isoleren van de woning

Sinds september vorig jaar is de subsidie Energiebesparing Eigen Huis beschikbaar gemaakt. Normaal gesproken kon je met de subsidie ongeveer 20 procent van je isolatiekosten terugvragen. Om huiseigenaren en VvE’s tegemoet te komen in deze onzekere tijden en te helpen bij het verduurzamen van hun woning, heeft het kabinet besloten om dit percentage tijdelijk te verhogen. Maak je tussen 1 juni en 31 december 2020 gebruik van de subsidie voor het isoleren van je woning, dan kun je nu 30 procent van je kosten terugkrijgen.

Waarom isoleren?

De voornaamste reden om je huis goed te isolere is het wooncomfort. Met een goede isolatie blijft de warmte beter en langer in je huis, wat weer resulteert in een lagere energierekening en klimaatwinst. Er zijn verschillende soorten isolatie, zoals:

Je hoeft niet meteen alles te isoleren. Het is echter wel zo dat hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe meer warmte er binnen blijft én hoe minder last van tocht je zal hebben.

Aanvragen van de subsidie

De subsidie voor het isoleren van de woning is bedoeld voor eigenaren die zelf in hun huis wonen. Om aan de voorwaarden voor de verhoogde subsidie te voldoen moet je minstens twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren én betalen tussen 1 juni en 31 december 2020. Meer informatie over de verhoging en overige voorwaarden voor de subsidie lees je op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Anderen lazen ook:  Mijn huis isoleren: waar begin ik?

 

Bron: rvo.nl

Groener Wonen nieuwsbrief