Dertig jaar nadat het eerste huis in Nederland zonnepanelen op het dak kreeg, zijn er inmiddels al een miljoen huizen met panelen op het dak of aan de gevel. Zo blijkt uit onderzoek van Dutch New Energy Research. 

Waar in het begin zonnepanelen alleen nog waren weggelegd voor de rijken, is het tegenwoordig ook met een kleine portemonnee mogelijk om zonnepanelen te kopen.

Veel veranderd in 30 jaar

De laatste dertig jaar is er veel veranderd in de zonne-energiesector. Waar de eerste zonnepanelen nog klein waren en beperkte hoeveelheden energie leverden, zijn de panelen van nu veel beter in staat om efficiënt energie op te wekken. Zonnepanelen zijn erg populair geworden. Niet alleen energiecoöperaties en gemeenten zijn geïnteresseerd in zonne-energie, maar ook consumenten tonen steeds meer interesse. Het is een stuk eenvoudiger geworden om zonnepanelen op je dak te laten leggen door gunstige leningen van de overheid en door de mogelijkheid zonnepanelen te huren.

Minder mensen huren zonnepanelen

Veel huiseigenaren kopen liever zonnepanelen dan dat ze deze huren vanwege het financiële voordeel. Het is bovendien ook een stuk eenvoudiger geworden om zonnepanelen zelf te kopen.

 

Bron: Nos.nl

Groener Wonen nieuwsbrief