Van 3 oktober tot en met 9 oktober organiseert BKN de Nationale Kringloopweek met als thema ‘De kracht van de Kringloop’. De campagne vindt in verband met de coronamaatregelen online plaats. In deze week kan iedereen zien welke positieve invloed de 100% Kringloopbedrijven hebben op mens en milieu.

Tijdens de Nationale Kringloopweek laten kringloopwinkels zien hoe zij niet alleen spullen maar ook mensen een tweede kans geven. Je krijgt te zien waarom deze branche zo bijzonder is. Tijdens de Nationale Kringloopweek staat iedere dag staat een ander thema centraal, waaronder milieu, werkgelegenheid en de unieke ervaring van tweedehands winkelen.

Maatschappelijke functie

Recent onderzoek van I&O Research laat zien hoe belangrijk de maatschappelijke functie van 100% Kringloop winkels is. 84% van de ondervraagde Nederlanders vindt dat kringloopwinkels een belangrijke invloed hebben op het milieu en de werkgelegenheid. De 100% Kringloop winkels bespaarden vorig jaar 130 miljoen kilo CO2 met het hergebruik van producten en materialen. Daarnaast boden ze ook werk- en leerplekken aan bijna 11.000 mensen. Veel van deze mensen kunnen een steuntje in de rug gebruiken, omdat ze gehandicapt zijn, langdurig werkloos of op een andere manier een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben.

Nationale Kringloopweek

Tijdens de Nationale Kringloopweek maak je kennis met allerlei aspecten van 100% Kringloop. Zo leer je de mensen kennen die bij kringlooporganisaties werken, maar krijg je ook tips hoe je zelf oude spullen kan opknappen. Op 10 oktober is er daarnaast een bijzondere actie in samenwerking met o.a. Signify/Philips LED die alle lampen die te koop zijn in de 100% Kringloopwinkels gratis voorzien van duurzame ledlampen. Mis niks tijdens de Nationale Kringloopweek en kijk vanaf 3 oktober mee op Facebook, Youtube en de 100% Kringloop website.