Van 1 t/m 8 oktober 2022 organiseert BKN de Nationale Kringloopweek. Tijdens deze week kan iedereen zien welke positieve invloed de 100% Kringloopbedrijven hebben op mens en milieu.

Tijdens de Nationale Kringloopweek laten kringloopwinkels zien hoe zij niet alleen spullen maar ook mensen een tweede kans geven. Je krijgt te zien waarom deze branche zo bijzonder is.

Maatschappelijke functie

Onderzoek van I&O Research laat zien hoe belangrijk de maatschappelijke functie van 100% Kringloop winkels is. 84% van de ondervraagde Nederlanders vindt dat kringloopwinkels een belangrijke invloed hebben op het milieu en de werkgelegenheid. De 100% Kringloop winkels bespaarden in 2019 130 miljoen kilo CO2 met het hergebruik van producten en materialen. Daarnaast boden ze ook werk- en leerplekken aan bijna 11.000 mensen. Veel van deze mensen kunnen een steuntje in de rug gebruiken, omdat ze gehandicapt zijn, langdurig werkloos of op een andere manier een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben.

Nationale Kringloopweek

Iedere eerste zaterdag van oktober werd de Nationale Kringloopdag gehouden. Dit jaar wordt er net als twee jaar geleden niet één dag gehouden maar een hele week. Je maakt kennis met allerlei aspecten van 100% Kringloop. Zo leer je de mensen kennen die bij kringlooporganisaties werken, maar krijg je ook tips hoe je zelf oude spullen kan opknappen. Bekijk alvast onderstaand filmpje ter inspiratie: