Deze zomer kun je er niet alleen op uit met je elektrische auto, scooter of fiets, maar ook met een elektrische waterfiets. Met deze e-bike op water wil Ceclo Nederland een nieuwe trend beginnen in de watersport en recreatie. Vakantiepark BreeBronne in Maasbree mag als eerste twee e-waterfietsen in gebruik nemen.

De traditionele waterfiets heeft een ouderwetse uitstraling en loopt achter op comfort en vaareigenschappen. Viktor Ponten, eigenaar van Ceclo Nederland, vertelt: “Het trendy en luxe ontwerp van de Ceclo geeft de waterfiets een nieuw imago en toont aan dat het niet langer een knullig bootje hoeft te zijn in de vorm van een zwaan of een eend, of zelfs eentje met glijbaan”.

Volgens Ceclo is er een sterke wens bij vakantieparken om de waterfiets te vernieuwen. De vernieuwde elektrische waterfiets past ook beter bij de luxueuze uitstraling die vakantieparken tegenwoordig nastreven.

Eigenschappen van de elektrische waterfiets

De elektrische waterfiets van Ceclo haalt snelheden van 7 tot 10 kilometer per uur dankzij de elektrische trapondersteuning. Dat is drie keer zo snel als een normale waterfiets. Het is daarom ook een aantrekkelijk alternatief voor bootjes. De waterfiets kan ook gebruikt worden in andere recreatiegelegenheden aan het water. Op een e-waterfiets is er ruimte voor drie tot vier personen. De fiets is bijna vier meter lang.

De elektrische waterfiets is milieuvriendelijk en bestaat zoveel mogelijk uit gerecyclede en duurzame materialen. Extra bijzonder is dat de e-waterfietsen met de hand worden gebouwd.

Primeur voor BreeBronne

Als eerste vakantiepark in Nederland mag park BreeBronne in Maasbree de elektrische waterfiets gebruiken. Gasten kunnen vanaf deze week ermee gaan varen. Eigenaar Roy Hermans zag als eerste toekomst in deze nieuwe vorm van recreatie. ,,Het is een uniek en onderscheidend aanbod voor onze gasten, een activiteit op het park die iedereen geweldig gaat vinden”, stelt hij. De elektrische waterfiets past ook goed bij het nieuwe gedeelte van het park, BreeBronne Village, waar stijlvolle en duurzame vakantiewoningen worden gebouwd.

Anderen lazen ook:  Is elektrisch rijden iets voor mij?

Groener Wonen nieuwsbrief