Duurzaam wonen helpt je om jouw impact op het klimaat te verkleinen én helpt je energie te besparen. Maar heeft verduurzamen verder nog een positieve invloed? We vertellen je in dit artikel over 4 andere voordelen van verduurzamen.

1. Comfortabeler wonen

Je woning zou een plek moeten zijn waar je écht thuis kan komen en je op je gemak voelt. Comfort is erg belangrijk. Niemand vindt het fijn om in een koud en tochtig huis thuis te komen. Daarom kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken dat goede isolatie onmisbaar is. De grootste voordelen van verduurzamen door te isoleren zijn:

  • Je houdt de warmte langer in huis
  • Je thermostaat kan een paar graden lager
  • In de zomer houd je jouw woning lekker koel
  • Isolatie helpt ook geluid tegen te houden
  • Je voorkomt vochtproblemen

Huisdieren duurzaam verzorgen

2. Voordelen van verduurzamen op je gezondheid

Over het algemeen verbeter je door het verduurzamen van je woning niet alleen de schil van je woning, maar ook het binnenklimaat. Dat heeft weer een positieve invloed op je gezondheid. Bij een slecht binnenklimaat kun je last krijgen van geïrriteerde ogen, een droge keel, hoofdpijn en vermoeidheid. Met een gezond binnenklimaat in huis ga je deze klachten tegen.

3. Betere biodiversiteit

Pak je het verduurzamen groots aan en neem je gelijk ook je tuin onder handen? Dan draag je ook bij aan een betere biodiversiteit. Door middel van een groen dak houd je de warmte in de winter binnenshuis en in de zomer buitenshuis. Ook door duurzaam te tuinieren draag je bij aan de biodiversiteit en bovendien helpt het wateroverlast te voorkomen.

winst zonnepanelen

4. Je woning wordt meer waard

Naast alle voordelen van verduurzamen op je eigen comfort, is het ook nog eens goed voor de waarde van je woning. Een huis dat goed geïsoleerd is en toekomstbestendig is gemaakt, is meer waard dan een slecht geïsoleerde woning die nog volledig op aardgas draait.

Anderen lazen ook:  Je woning koelen met een warmtepomp

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Greenchoice