Vanaf 4 juni is de subsidie voor elektrisch rijden definitief beschikbaar gemaakt door het kabinet. Koop je als particulier een volledig elektrische personenauto of ga je deze privé leasen? Dan kom je vanaf nu in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP).

De subsidie voor elektrisch rijden geldt voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s in de kleinere of compacte middenklasse. Je kan de subsidie eenmalig aanvragen als je voldoet aan de voorwaarden. De regeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, mits het budget niet eerder op is.

Voorwaarden voor de subsidie voor elektrisch rijden

Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staan de voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie voor elektrisch rijden. Zo moet de elektrische personenauto die je aanschaft 100% elektrisch zijn met een actieradius van minimaal 120 kilometer en de catalogusprijs mag niet lager zijn dan €12.000 en niet hoger dan €45.000. Daarnaast moet de auto als elektrische auto geproduceerd zijn en mag het dus geen omgebouwde auto betreffen.

Dit jaar en volgend jaar is het bedrag van de subsidie voor elektrisch rijden vastgesteld op €2.000 voor gebruikte en €4.000 voor nieuwe elektrische auto’s.

Om je keuze in elektrische personenauto’s makkelijker te maken heeft de RVO een lijst met importeurs en dealers opgesteld waarvan zij weet dat de voertuigen in aanmerking komen.

Subsidie aanvragen

Vanaf 1 juli dit jaar is het mogelijk om online een aanvraag voor de subsidie voor elektrisch rijden in te dienen. Koop of lease je een elektrische auto op of na 4 juni 2020, dan kun je de subsidie gaan aanvragen.

Het totale budget voor de subsidieregeling wordt verdeeld over de periode van 2020 tot 2025. Dit jaar is er €17,2 miljoen beschikbaar gesteld, waarvan €10 miljoen voor nieuwe elektrische auto’s en €7,2 miljoen voor gebruikte elektrische auto’s.

Anderen lazen ook:  5x makkelijke kamerplant

Meer informatie over de subsidie voor elektrisch rijden is te lezen op de website van de RVO.

Bron: rvo.nl

Lees ook:

 

Speedcomfort Winactie