Met een zonnetje erbij kun je in de lente en zomer heerlijk relaxen op je eigen terras. Door optimaal gebruik te maken van de zon kun je daarnaast ook nog eens energie besparen op je terras.

Doorzichtige zonnepanelen

Wist je dat er gedeeltelijk transparante zonnepanelen bestaan? Door je terras te overkappen met deze panelen krijg je niet alleen een sfeervolle buitenzitplek, maar het levert je ook nog eens energie op.

Maak een zonneoven

Vind je het leuke om nieuwe dingen uit te proberen? Maak dan eens een zonneoven. Ook een erg leuk project om samen met je kinderen te doen. Het NEMO Science Museum legt je in dit stappenplan uit hoe je zelf een zonneoven maakt.

Ga je toch liever barbecue├źn? Lees dan onze tips hoe je milieuvriendelijk barbecuet.

Energie besparen op je terras, lampen op zonne-energie

Energie besparen op je terras met lampen

Om ’s avonds ook nog te genieten van je tuin kun je sfeerlampen gebruiken. Wil je energie besparen op je terras? Kies dan voor ledlampen als je lampen op stroom gaat gebruiken. Sluit de lampen aan op een tijdschakelaar om ze niet onnodig te laten branden.

Je kan nog meer energie besparen op je terras door lampen op zonne-energie te gebruiken. In tuincentra kun je tegenwoordig een grote variatie aan tuinlampen op zonne-energie vinden. Zo zijn er tafellampen, wandlampen, lampenslingers en grondspiezen die werken op zonne-energie. Je vindt ze vaak ook nog in allerlei kleuren en formaten. Maak je tuin extra gezellig met lampen op zonne-energie en geniet van het gratis licht.

Energie besparen op je terras in het najaar

In het voorjaar kun je makkelijk energie besparen op je terras door gebruik te maken van de zon. In het najaar zijn er echter minder zonuren. Ook is de temperatuur dan vaak een stuk lager. Dat betekent echter niet dat je niet kan genieten van je terras. Met een warme trui aan en een lekker warm deken kun je nog genieten van je terras.

Anderen lazen ook:  Het begon als een zaadje en het werd...

Krijg je het niet warm genoeg en wil je toch gebruik maken van terrasverwarming? Kies dan voor een heater op stroom. Dat is milieuvriendelijker dan een heater op gas.

Groener Wonen nieuwsbrief

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Greenchoice.