Als je in een Tiny House gaat wonen, ontkom je niet aan ontspullen. Je hebt immers beperkte ruimte in je woning. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Noortje en Jan-Willem delen hun tips.

Noortje Veerman en Jan-Willem van der Male zijn oprichters van de Tiny House Academy. Ze schreven het boek ‘Bouw je eigen Tiny House‘. In het boek beschrijven ze hoe je een Tiny House bouwt en wat daarbij komt kijken. Daarbij geven ze ook tips om te ontspullen.

 

Tiny House inrichting

Tip 1: Werk in etappes

Pak een opruimsessie niet te groots aan, want dan verlies je het overzicht en dat motiveert vaak ook niet om door te gaan. Neem soms dus even afstand, zodat je een paar dagen later met frisse moed weer verder kunt met spullen uitzoeken.

Tip 2: Vraag om hulp bij het ontspullen

De hulp van vrienden inschakelen kan ook helpen, behalve dan van die vriendin die nooit iets weg kan doen. Ze kunnen je helpen met keuzes maken. Laat zien wat je doel is en geef ze een gerichte taak.

Ontspullen kleding

Tip 3: Kleding en schoenen

Moeite met kleding en schoenen? Doe alles waarvan je verwacht het niet meer aan te trekken in een tas. Als je ze na een bepaalde tijd niet gemist hebt, kunnen ze weg. Geef je een kleding en schoenen een tweede leven door ze te doneren of verkopen.

Tip 4: Een niet-tastbaar cadeautje

Nu je goed op weg bent met ontspullen is het ook fijn als je die ruimte blijft houden. Hoe ga je dan om met cadeaus die je krijgt voor verjaardagen, de feestdagen of een andere gelegenheid? Dat jij gewend bent aan weinig spullen, betekent namelijk niet dat je omgeving dat ook is. Leg daarom bijvoorbeeld uit waarom je meer geniet van een niet-tastbaar cadeautje. Vraag voor je verjaardag eens een dag sauna of een avondje uit eten. Zo heb je een gezellig uitje samen én blijft die ruimte in je huis behouden.

Anderen lazen ook:  Groenere voetstappen

Groener Wonen nieuwsbrief