Ziet jouw terras of pad groen van de aanslag? Vooral na een natte periode ontstaat er veel mos en alg. Met een bezem of heet water kun je groene aanslag verwijderen. Voor zowel het verwijderen van onkruid als groene aanslag geldt echter dat voorkomen de beste oplossing is.

Wanneer er minder water in je tuin blijft liggen, heeft mos minder kans om te groeien. Door veel tegels in je tuin te leggen heb je een slechte afwatering.

Voorkomen de beste oplossing

Door je terras of stoep regelmatig te vegen verwijder je zaailingen en mos voordat ze zich vastzetten. Wanneer groene aanslag verwijderen met een bezem je niet lukt, kun je heet water of een hogedrukspuit gebruiken.

Onderhoudsvrije tuin

Velen denken dat een betegelde tuin het meest onderhoudsvrij is. Dat is echter niet het geval. Meer tegels betekent ook meer werk. Je krijgt namelijk sneller last van groene aanslag en onkruid. Wil je een tuin waar je weinig moeite voor hoeft te doen? Kies dan slimme bodembedekkers.

Groene aanslag verwijderen met bestrijdingsmiddelen

Op een verharding hechten bestrijdingsmiddelen minder goed dan op open grond. Slechts een deel wordt opgenomen door het onkruid die je wilt bestrijden. De rest stroomt af naar het riool en oppervlaktewater of naar de bodem. Daarnaast zijn sommige groene aanslagreinigers schadelijk voor katten. Doordat zij likken aan de behandelde oppervlakten of dit middel in hun vacht krijgen, kunnen ze hun tong verbranden.

Ook huismiddelen als schoonmaakazijn zijn niet verstandig om te gebruiken. Deze middelen kunnen schade aanrichten in het grondwater. Groene aanslag verwijderen op een milieuvriendelijke wijze kun je het beste doen door de bezem en eventueel een hogedrukspuit te gebruiken. Wil je toch bestrijdingsmiddelen inzetten? Let dan goed op of het middel is toegelaten door het Ctgb en lees de gebruiksaanwijzing goed door.

Lees ook: Waterinfiltratie in de tuin

Anderen lazen ook:  Het begon als een zaadje en het werd...

Groener Wonen nieuwsbrief