Duurzaam advies inwinnen is een eerste stap om je woning te verduurzamen. Het geeft je inzicht in waar je kan beginnen en wat er allemaal gedaan kan worden om jouw woning energieneutraal of duurzamer te maken. Maar hoe werkt het en hoe ziet zo’n advies eruit? Wij leggen het uit.

Wat zijn mijn opties?

Er zijn verschillende manieren waarop je duurzaam advies kan inwinnen. Je kan online een woningscan laten uitvoeren waardoor je vaak al binnen enkele minuten weet waar er verbeterpunten zijn in je woning. In samenwerking met HomeQgo geeft Greenchoice je bijvoorbeeld binnen 5 minuten inzicht in de maatregelen voor jouw woning door middel van de woningscan. Je krijgt inzicht in de kosten en de besparing van de maatregelen en ziet meteen wat het jou kan opleveren. Na de scan kun je direct een offerte opvragen voor de werkzaamheden en zal een adviseur je toelichting geven. Met deze woningscan kun je heel eenvoudig vanuit je eigen luie stoel plannen maken om jouw woning te verbeteren. Je hoeft er de deur niet voor uit en hoeft op niemand te wachten. Wanneer je akkoord gaat met de offerte, zal een installateur langskomen om maatwerk te verzekeren. Eenvoudiger kan het niet.

Wil je liever direct persoonlijk contact? Dan kun je terecht bij adviseurs als De Energiebespaarders en Thuisbaas.

Tip: Check ook gelijk de Energiesubsidiewijzer en zie welke subsidies voor verduurzaming er in jouw woonplaats zijn. Dat scheelt je weer in de kosten!

Hoe werkt zo’n woningscan?

Een woningscan werkt heel eenvoudig. Je vult online je gegevens in en beantwoordt enkele simpele vragen over je woning. De online tool geeft vervolgens een duurzaam advies en laat zien welke maatregelen het meest geschikt zijn voor jouw woning. Tegenwoordig is er veel openbare informatie beschikbaar over Nederlandse huizen. Daardoor is het mogelijk om vanaf een afstand door middel van 3D-modellen en satellietbeelden een precieze meting van je huis te maken. Zo kunnen adviseurs al gelijk op afstand bekijken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook kunnen ze rekening houden met schaduwval van pijpen, dakkapellen en bomen in de buurt.

Anderen lazen ook:  Geluidsoverlast warmtepomp voorkomen, helemaal niet moeilijk!

Door deze techniek is het mogelijk om zonder je woning te bekijken een realistisch duurzaam advies te geven. Alle mogelijke energiebesparende maatregelen worden in kaart gebracht en de bijbehorende kosten worden berekend. Om de installatie probleemloos te laten verlopen zal een installateur je woning vooraf nog wel inspecteren en eventuele aanpassingen in de offerte doorgeven.

Waarom duurzaam advies inwinnen?

Een duurzaam advies geeft je niet alleen inzicht in welke maatregelen je kan uitvoeren om je woning te verduurzamen, maar ook wat het meeste zal opleveren. Door energiebesparende maatregelen toe te passen, kun je flink besparen op je energierekening. Natuurlijk kun je meteen alle maatregelen laten toepassen, maar dat vraagt om een grote investering. Heb je niet de mogelijkheid om alles te financieren? Dan kan een duurzaam advies je helpen bepalen waar je het beste kan beginnen.

Groener Wonen nieuwsbrief

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Greenchoice.