Zoek je nog een aantal inspirerende boeken over duurzaamheid? Wij hebben de 5 leukste boeken voor je op een rij gezet. Laat je inspireren door een praktische duurzame lifestyle.

Het Zero waste project

Een leuker leven zonder plastic, dat kan zeker volgens de zussen Jessie en Nicky Kroon. In hun boek Het Zero waste project en op hun gelijknamige blog geven ze handige tips om (plastic) verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk uit je leven te bannen. Jessie Kroon: “Ga op zoek naar verpakkingsloze winkels bij jou in de buurt. De markt is je vriend! Neem je eigen zakjes en potten mee en je komt al een heel eind. Wees niet bang om te vragen of iets zonder verpakking verkocht kan worden.”

Wil jij ook minder plastic in je leven? Het Zero waste project boek kost € 20,99 en is verkrijgbaar bij diverse boekhandels. Heb je een e-reader? Dan heb je geluk: Je kan het boek ook als e-book kopen bij Bol.com.

De Bosatlas van de duurzaamheid

Geen ‘gewone’ Bosatlas, maar een naslagwerk dat een complex en actueel fenomeen in kaart brengt. Onderwerpen die in het boek aan de orde komen zijn onder meer klimaatverandering, het opraken van grondstoffen, verlies aan biodiversiteit en een tekort aan zoet water.
Ook biedt het inzicht in internationale verbanden, zoals het Klimaatakkoord van Parijs. Alle onderwerpen zijn aantrekkelijk vormgegeven in talloze kaarten, diagrammen en infographics. Het boek kost € 29,25.

Bestel het boek online via www.bosatlasvandeduurzaamheid.nl of via Bol.com.

Het Bucketlist Boek voor een groenere wereld

Onze omgeving zou er compleet anders uitzien als iedereen de 150 milieuvriendelijke tips zou toepassen uit Het Bucketlist Boek voor een groene wereld. Auteur Elise De Rijck heeft simpele tips verzameld die voor iedereen vrij gemakkelijk uitvoerbaar zijn. Ze variëren van ‘koop lokaal’ tot schaf een herbruikbare drinkfles aan en gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen. Het boek kost € 12,99 en is een geweldig cadeautje voor iedereen die zijn ecologische voetafdruk wat wil verkleinen.

Anderen lazen ook:  10x tips voor een duurzaam leven

Verkrijgbaar in diverse boekhandels of bestel direct via Bol.com.

Verlangen naar minder

Een van de bekendste boeken over duurzaamheid is het boek Verlangen naar minder van Jelle Derckx. Door te minimaliseren ging Jelle minder kopen en bewuster leven. Dat gaf hem meer tijd en ruimte voor dingen die voor hem echt belangrijk zijn. In zijn boek Verlangen naar minder deelt hij zijn persoonlijke verhalen en praktische tips voor een bewust en duurzaam leven.

Het boek is verkrijgbaar via zijn website Growthinkers.nl. Bij Bol.com kun je daarnaast het boek ook als luisterboek of e-book kopen.

Gewoon goed

Hoe mooi zou het zijn wanneer we zouden leven in een wereld waarin mens, milieu en economie in evenwicht zijn en de aarde niet onnodig wordt uitgeput. Je kunt daaraan een bijdrage leveren door bijvoorbeeld bewuster te winkelen. Maar hoe weet je nu of een product duurzaam
is en waar vind je de juiste winkels? De koopgids Gewoon Goed van Karen Kammeraat is daarbij een superhandig hulpmiddel. Het boek kost
€ 17,95 en is verkrijgbaar via diverse boekhandels en Bol.com.

 

Groener Wonen nieuwsbrief