Afgelopen zomer heb je heerlijk genoten van jouw loungestoel tuin en de prachtige accessoires. Nu staat de winter weer voor de deur, waardoor je de rust toch wat meer in huis moet gaan opzoeken. Gelukkig kun je nu wel gaan nadenken over hoe je jouw tuin volgend jaar gaat inrichten. Lees gauw verder voor wat duurzame tips!

Duurzame tuinmeubelen

Als je volgende zomer weer wilt gaan genieten van de heerlijke temperaturen in de tuin, is het slim om tuinmeubelen aan te schaffen. Er is een breed aanbod, dus kan het best lastig zijn om erachter te komen welke het meest duurzaams is en daarnaast ook bij jouw smaak past. Om je een duwtje in de goede richting te geven, is het verstandig om te weten welke materialen duurzaam zijn. Allereerst is hardhout met een FSC keurmerk enorm duurzaam. Dit product komt uit de natuur. Ook biedt het echte kwaliteit gezien dit materiaal lang meegaat als je het op de juiste manier onderhoudt. Dek het daarom in de wintermaanden goed af en smeer het in met olie. Daarnaast is aluminium een geliefd materiaal voor de tuin. Helaas is het minder milieuvriendelijk omdat de productie veel energie vergt, maar gelukkig gaat het lang mee en ontstaat er geen roest. Tot slot heb je tuinmeubelen van gerecyclede materialen.

Planten

Een duurzame tuin zonder groen bestaat niet. Indien je nog geen planten hebt, weet je dus wat je te doen staat. Kies dan wel voor inheemse plantensoorten. Veel mensen kiezen namelijk voor planten die eigenlijk niet geschikt zijn voor een bepaald gebied. Op internet kun je te weten komen welke planten wel geschikt zijn. Deze planten hebben uiteraard water nodig. Dit water kun je uit de kraan halen, maar een duurzamere manier om de planten te bewateren is door regenwater op te vangen. Dit kun je doen door een ton buiten te zetten. Daarna is het een kwestie van geduldig afwachten tot er genoeg water in zit om jouw plantjes water geven. Tot slot moet de bodem wel voedend zijn. Dit kun je doen door jouw groente, fruit en tuinafval te composteren.

Anderen lazen ook:  Hoe vind je grond voor jouw Tiny House?

Als je een duurzame tuin wilt, is het dus belangrijk om te zorgen voor duurzame tuinmeubelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan meubelen van hardhout. Zorg ook voor genoeg groen in de tuin. Ben je daarnaast nog op zoek naar wat duurzame tuinaccessoires? Neem dan vooral een kijkje op de website van de Tuinmeubelwereld!