Niko produceert en ontwerpt vooruitstrevende oplossingen van elektrisch schakelmateriaal, lichtregeling, smart home systemen en deurtelefonie. Niko levert aan de particuliere eindgebruiker en de professionele klanten. Niko staat al meer dan 100 jaar voor topkwaliteit en geeft op alle producten een garantietermijn van liefst 4 jaar. Niko group is inmiddels actief in 12 landen en heeft wereldwijd bijna 750 medewerkers en produceert haar producten in een eigen fabriek in België.

Energy besparen met Niko Home Control

Comfortabel wonen, veilig leven en tegelijk een pak energie besparen? Dat doe je door de elektrische toestellen en systemen in je woning aan te sturen met Niko Home Control. Je bedient je verlichting, verwarming en zonwering met schakelaars, een touchscreen en/of je smartphone. Niko Home Control past in elk budget en maakt ook bestaande woningen slim! Dankzij de installatie van Niko Home Control optimaliseer je je energie-efficiëntie en verlaag je je energiefactuur.

Krijg inzicht in je energieverbruik

Niko Home Control biedt je een gedetailleerd beeld van jouw elektriciteits-, gas- en waterverbruik, dankzij geconnecteerde stopcontacten en slimme stekkers. De gebruiksvriendelijke Niko Home app en het touchscreen maken het gemakkelijk om deze detailgegevens te interpreteren. Je ziet meteen wanneer er overmatig of afwijkend verbruik is en je ontvangt slimme energiemeldingen in de Niko Home app wanneer er zich een abnormaal elhttps://www.niko.eu/nl-nl/onze-producten/huisautomatisering/energy-starter-kit?utm_source=Winnaar&utm_medium=Email&utm_campaign=Energy-NLektriciteits- of gasverbruik voordoet, wat je helpt om onaangename verrassingen op de energiefactuur te voorkomen.

Laat je zonnepanelen maximaal renderen

Niko Home Control verzamelt ook de gegevens van de productie van je zonnepanelen. Met het systeem kun je bepalen waar en wanneer die opgewekte energie gebruikt moet worden. Als je via de Niko Home app een melding krijgt kun je eigenhandig toestellen als de wasmachine, de droogkast of de vaatwasmachine aanzetten, maar Niko Home Control kan dit ook in jouw plaats doen. De solar mode-functie activeert geconnecteerde toestellen automatisch wanneer er te veel zonne-energie wordt opgewekt. Op die manier verhoog je je zelfconsumptie en dring je je distributiekosten terug.

Anderen lazen ook:  Investeer in het milieu en je portemonnee: investeer in kunststof kozijnen

Renoveer voor de toekomst

Ook in een bestaande woning kun je met Niko Home Control de grenzen verleggen van je comfort, veiligheid en energieverbruik. Met de draadloze oplossingen van Niko plaats je eender waar in huis schakelaars bij, zonder breekwerk. Met Niko Home Control heb je een oplossing die vandaag al rekening houdt met wat je later misschien anders wil. Je weet wanneer je kinderen thuis zijn, je tuin wordt besproeid wanneer het nodig is, je bedient de zonnewering en ventilatie vanuit je sofa, je ziet op je smartphone wie er aanbelt. En dankzij de alles uit-knop van Niko Home Control maak je je nooit meer zorgen over het strijkijzer dat nog aan staat of een lamp die nog brandt.