Tijdens het inrichten van je huis mag je natuurlijk niet je badkamer vergeten: een ruimte waarin je dagelijks tijd doorbrengt. Belangrijk dus dat deze gezellig en sfeervol is! Zet bijvoorbeeld eens leuke plantjes neer om de boel op te vrolijken. Let er wel op dat in de badkamer vaak weinig licht en veel vocht is, waardoor niet elke plant dit een fijne plek vindt. Gelukkig zijn er ook genoeg planten die wél geschikt zijn. We zetten er zeven voor je op een rijtje!

 1. Calathea (Pauwenplant)

Calathea’s zijn met hun mooie bladtekeningen een lust voor het oog. De plant is afkomstig uit de oerwouden van Zuid-Amerika en het Amazonegebied: niet gek dus dat hij houdt van een hoge luchtvochtigheid. Ideaal voor in je badkamer! Zorg wel dat je de plant niet in direct zonlicht zet, want hier houdt hij niet zo van.

2. Monstera (Gatenplant)

De monstera is een echte tropische plant en houdt daarom van een hoge luchtvochtigheid. Een perfecte plant voor in de badkamer. Daarnaast is de Monstera een echte luchtreiniger. De grote bladeren nemen CO2 op uit de lucht en zetten dit om in zuurstof.

planten in de badkamer

3. Alocasia (Olifantsoor)

Een alocasia of olifantsoor houdt van het klimaat in een regenwoud: warm en vochtig, maar niet in de volle zon. Die vindt de badkamer dus wel een lekker plekje! De plant groeit richting de zon. Draai hem daarom regelmatig om te voorkomen dat hij scheef groeit.

 4. Musa (Bananenplant)

Als je denkt aan een tropische plant, komt misschien de bananenplant al snel in je op. De Musa houdt van veel water en vochtige ruimtes. Houd er wel rekening mee dat de bananenplant redelijk wat licht nodig heeft, zet hem dus vlakbij het raam.

5. Sanseveria (Vrouwentong)

Een sanseveria is haast onverwoestbaar, en past daarom goed in het lijstje met badkamerplanten. Eigenlijk kun je met deze plant niet zoveel fout doen. Een tijdje te veel of weinig zonlicht, een keertje vergeten water te geven: vaak zal de plant dit wel overleven. Het is niet alleen een geschikte plant voor in de badkamer, maar ook een ideale plant voor beginners.

Anderen lazen ook:  Duurzaam verhuizen: 4 tips

6. Scindapsus (Drakenklimop)

De drakenklimop is een prachtige hangplant die leuk staat op een hoge badkamerkast of op een plankje. De plant leeft graag in vochtige ruimtes en vrolijkt elke badkamer op! Extra leuk: de plant is makkelijk te stekken, waardoor je in no-time ook nieuwe plantjes hebt voor in de rest van je huis.

 7. Spathiphyllum (Lepelplant)

De lepelplant houdt van een licht vochtige kluit en hoge luchtvochtigheid, doordat hij van oorsprong in de jungle groeit. Ook heeft hij niet enorm veel licht nodig, wat handig is als je een klein badkamerraampje hebt. Wanneer de plant op een goed plekje staat, zal hij je trakteren op mooie (lepelvormige) bloemen.

Weinig of geen licht in de badkamer

Heb je geen raam in je badkamer, of komt er maar weinig daglicht binnen? Dan zullen zelfs bovenstaande planten helaas waarschijnlijk niet overleven. Kies in dit geval voor bijvoorbeeld een kunstplant of andere accessoires om je badkamer op te fleuren.