Herfstavonden brengen vaak gezellige momenten met zich mee. Het is het seizoen waarin mensen graag buiten samenkomen om te genieten van de frisse lucht, de sterren aan de hemel en natuurlijk goed gezelschap. Maar natuurlijk zijn de avonden dan wel een stuk koeler. Veel mensen hebben daarom een vuurkorf in de tuin staan voor wat extra warmte. Erg gezellig, maar ook veel gedoe. Een warmtedeken is daarom de moderne, duurzame en praktische oplossing om toch te genieten van de mooie herfstdagen. In dit artikel lees je hier meer over. 

Directe warmte voor heerlijke herfstavonden

Een warmtedeken biedt direct warmte. In tegenstelling tot een vuurkorf hoef je geen hout te hebben, aanmaakhoutjes te verzamelen of een vuur aan te steken. Een warmtedeken binnen no-time aangesloten zodat je gelijk kunt genieten. Dit betekent geen rook, geen gevaarlijk vuur en geen vonken of as om je zorgen over te maken.

Veiligheid boven alles

Veiligheid is altijd een belangrijke factor als je een vuurkorf in de tuin hebt staan. Risico’s zoals het omvallen van de korf en brandwonden zijn constant aanwezig, waardoor je net niet helemaal kunt ontspannen.

Warmtedekens zijn daarentegen erg veilig. Ze zijn voorzien van ingebouwde beveiligingsfuncties, zoals automatische uitschakeling en oververhittingsbeveiliging. Hierdoor kun je genieten van warmte zonder je zorgen te maken over gevaarlijke situaties.

Energiezuinig

Moderne warmtedekens zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk energie verbruiken. Het kost niet veel stroom om ze op te laden en ze blijven urenlang warm. Niet alleen fijn voor een heerlijke nazomeravond, maar ook voor koude winterdagen binnenshuis dus! Ze zijn efficiënt in hun energieverbruik en kosten over het algemeen minder dan hout of brandstof voor het stoken van een vuurkorf. Duurzaam én energiezuinig: een win-win dus!

Beter voor het milieu

Een warmtedeken is niet alleen duurzaam door de energiebesparing. Het verbranden van hout in een vuurkorf draagt bij aan luchtvervuiling en kan schadelijk zijn voor de gezondheid, in dichtbevolkte gebieden waar de lucht moeilijk weg kan/blijft hangen.. Warmtedekens daarentegen zijn milieuvriendelijk door de lage hoeveelheid energie die ze gebruiken en het feit dat ze de omgeving niet vervuilen. Je ademt geen rook in terwijl je van de buitenlucht geniet.

Anderen lazen ook:  Van bezit naar gebruik

Gerichte warmte en comfort

Warmtedekens bieden infrarood warmte. Bij een vuurkorf moet je meestal dichtbij gaan zitten om te genieten van de warmte, en dat terwijl je hierdoor meer schadelijke rook inademt en mogelijk onveilige situaties creëert. Daarnaast blijft de rookgeur voor lange tijd in je kleding en haar hangen. Met een warmtedeken kan je gewoon gaan zitten waar je wil en heb je geen last van nare geurtjes.

Ideaal voor het buitenleven

Zit jij in de herfst nog graag nog tot laat buiten? Dan is een fijne warmtedeken dé manier om ook bij lagere temperaturen van je tuin te genieten. Daarnaast is een oplaadbare warmtedeken ook ideaal voor leuke avonturen zoals kamperen! Geniet van de warmte zonder in te leveren op comfort of veiligheid.