Monique van Orden is voorzitter van stichting Tiny House Nederland en woont zelf met haar man in een Tiny House. Met haar boek ‘Tiny Houses – Minder huis, meer leven’ laat ze zien hoe aantrekkelijk en slim deze huizen zijn. 

 

Steeds meer mensen willen duurzaam wonen en leven. Velen kiezen bewust voor zo min mogelijk materieel bezit en kiezen voor een Tiny House. Dat is duurzamer én stukken goedkoper dan een traditioneel huis. Je levert in op het woonoppervlakte maar krijgt er vrijheid voor terug.

 

Nederlands inspiratieboek Tiny Houses

Het boek is prachtig vormgegeven en geeft inzicht in de Tiny House Movement. Je leest interviews met bewoners van Tiny Houses in Nederland en België. De prachtige verhalen en foto’s inspireren je voor je eigen project.

Monique legt je eerst uit wat een Tiny House precies is en vertelt je over de geschiedenis. Daarna lees je tips om te ontspullen en hoe je de spullen die je houdt het beste kan opbergen. Doordat je beperkt bent in de ruimte die je hebt, kan opbergen best een uitdaging zijn. Verder gaat Monique in op het ontwerpen, bouwen en wonen. Ze laat ontwerpers aan het woord die hun ervaringen vertellen en tips delen. Ook de toekomst van Tiny Houses komt uitgebreid aan bod.

‘Tiny Houses, minder huis en meer leven’ is een prachtig inspiratieboek voor wie geïnteresseerd is in deze kleine huizen en graag ervaringen en tips van anderen wil lezen. Het boek is verkrijgbaar als Hardcover en als E-book.

Tiny Houses, minder huis en meer leven

Tiny Houses – Minder huis, meer leven door Monique van Orden

€ 20,00

ISBN 9789021566740

www.kosmosuitgevers.nl
Verkrijgbaar in diverse boekhandels en o.a. via Bol.com.

 

Groener Wonen nieuwsbrief