Steeds meer mensen streven naar een duurzamere levensstijl. Bijna een kwart van de huisdiereigenaren overwoog eerder geen huisdier te nemen vanwege de impact op het klimaat. Dat is jammer, want huisdieren hebben ook veel te bieden! Daarom introduceert Seberus als eerste premium merk een duurzame hondenvoeding, Seberus Dried Insects. Dit is gebaseerd op gedroogde insecten, de Black Soldier Fly, een van nature zeer eiwitrijke, voedzame vervanger voor vlees. 

Seberus Dried Insects is vanaf 28 oktober 2021 verkrijgbaar bij Brekz, die de distributie verzorgt van dit nieuwe hondenvoer.

Verminderen ecologische voetafdruk 

Uit klantenonderzoek van Brekz, een van de grootste online huisdierwinkels in Europa, komt naar voren dat veel huisdierbezitters twijfelden om een huisdier te nemen in verband met duurzaamheid. “Daarnaast geeft 1 op de 5 respondenten aan een overstap te overwegen naar milieuvriendelijker voeding op basis van gedroogde insecten,“ aldus Eric Broekhuizen, directeur bij Brekz.nl. “We zien de behoefte aan duurzame huisdiervoeding duidelijk toenemen”. Met Dried Insects hondenvoer ondersteunt Seberus hondenbezitters bij hun wens om de ecologische footprint te verlagen en bij te dragen aan een duurzamere planeet.

Alternatief voor vlees

Bij de vervaardiging van hondenvoer heeft met name de productie van vlees een grote milieu impact. Logisch dus om te focussen op een alternatief voor vlees. Seberus kwam uit bij insecten en specifiek bij de Black Soldier Fly (Hermetia illucens). Het kweken van deze insecten vergt veel minder water, land en uitstoot van CO2 dan de productie van vlees. Insecten zijn qua voedingswaarde (proteïnes, vitamines e.d.) vergelijkbaar met vlees. Een groot deel van de wereldbevolking eet al insecten, volgens Marcel Dicke, hoogleraar Entomologie op de Universiteit van Wageningen, in zijn Ted Talk ‘Why not eat insects’. Zo vinden we in veel supermarkten al insectenburgers.

Smakelijk hondenvoer

Door gedroogde insecten bovendien aan te vullen met voor honden gezonde en smakelijke groenten, fruit en kruiden, ontstaat een zeer aantrekkelijk hondenvoer, dat 100% natuurlijk, graanvrij en kwalitatief hoogwaardig is. Uit praktijktesten blijkt dat honden het nieuwe insectenvoer net zo graag eten als hondenvoer gebaseerd op vlees.

Wil je meer weten? Ga naar www.seberus.eu of www.brekz.nl/insects