Het Zweedse merk Haglöfs lanceert Haglöfs Restored: tweedehands outdoorkleding, zo goed als nieuw. Het doel van de tweedehandscollectie is om de levensduur van bruikbare Haglöfs-uitrusting te verlengen en het een kans te geven nieuwe avonturen te beleven.

Haglöfs Restored is een collectie tweedehands outdoorkleding die net zo functioneel en mooi is als de reguliere collectie van het merk. Het voordeel is echter dat er minder afval, koolstofemissies en waterverbruik zijn en dat materialen langer buiten de vuilstortplaats worden gehouden. Het is een van de vele initiatieven die Haglöfs neemt om de levensduur van haar uitrusting te verlengen, maar ook om van fast fashion af te stappen naar een meer circulair model.

‘Veel hulpbronnen, waaronder energie, water en grondstoffen, worden gebruikt om onze uitrusting te maken’, aldus Elaine Gardiner, hoofd Duurzaamheid bij Haglöfs. ‘Als we de levensduur van producten kunnen verlengen door middel van reparatie of restauratie, weten we dat we beter gebruik maken van de middelen die erin zijn gestopt. En nog belangrijker, we verminderen het aantal producten dat wordt geproduceerd met nieuwe grondstoffen.’

The Renewal Workshop

Om Haglöfs Restored tot leven te brengen, werkt het merk samen met The Renewal Workshop, een toonaangevende leverancier van circulaire oplossingen voor kledingmerken. Of ze nu eerder gedragen, beschadigd of defect zijn, alle producten die bij The Renewal Workshop in Amsterdam aankomen, worden geïnspecteerd, gewassen en hersteld voordat ze worden doorverkocht. Natuurlijk naar de strenge normen van Haglöfs.

‘Een cruciaal inzicht voor elk merk is dat 82% van de producten die we in onze fabrieken beoordelen, kan worden schoongemaakt, gerepareerd en doorverkocht’, zegt Jeff Denby, medeoprichter van The Renewal Workshop. ‘Met Haglöfs Restored halen we het beste uit wat we al hebben. Consumenten die een Haglöfs Restored-item kopen, krijgen niet alleen hoogwaardige kleding, maar dragen ook bij aan een minder verspillende wereld.’

Tweedehands outdoorkleding inleveren

Consumenten kunnen natuurlijk ook zelf bijdragen aan het Haglöfs Restored-initiatief door oude Haglöfs-kleding in een van de eigen winkels van het merk af te geven. Haglöfs zal ervoor te zorgen dat deze zo goed mogelijk wordt hergebruikt. Haglöfs Restored is online beschikbaar op www.haglofsrestored.com.

Anderen lazen ook:  5x tips voor kringloopshoppen

Foto: www.GrahamForresterPhotography.com