Minder kopen is natuurlijk de meest duurzame optie, maar soms heb je toch nieuwe kleding of ondergoed nodig. Koop het liefst tweedehands, dat is de meest duurzame manier om iets ‘nieuws’ te kopen. Sommige items wil je echter niet tweedehands kopen en koop je wellicht liever nieuw. Daarom hebben wij een verzameling gemaakt van duurzame webshops die kleding, ondergoed en accessoires verkopen van natuurlijke of duurzame materialen.

Duurzame webshops voor kleding

Alchemist verkoopt vrouwenmode die voor 85% in Europa is geproduceerd. Je vindt er kleding van duurzame en natuurlijke materialen. Het merk heeft een eigen webshop en is ook te koop in diverse winkels in onder andere Nederland en België.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alchemist (@alchemist_fashion)


Atelier Jungles uit Den Haag maakt in Nederland duurzame mode voor vrouwen. Ze maken kleding van biologische en gerecyclede stoffen.

Studio JUX  biedt kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. De kleding en accessoires zijn gemaakt van natuurlijke of gerecyclede materialen en worden geproduceerd in een eigen fabriek in Nepal. Je kan online shoppen in hun webshop of offline in een van de drie winkels in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door studio JUX (@studiojux)

De vegan kleding van Noumenon wordt van begin tot eind in Europa geproduceerd. Je vindt er kleding en accessoires maar ook beautyproducten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Noumenon (@noumenon_amsterdam)

Kuyichi is een van de eerste duurzame merken in Nederland. Hun vrouwen- en mannenmode is 100% duurzaam en verantwoord. Je kan er met een gerust hart shoppen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door KUYICHI (@kuyichipuregoods)

MUD Jeans verkoopt en verhuurt denim. Wanneer je oude spijkerbroek is versleten, kun je deze opsturen en een nieuwe aanschaffen. Je oude spijkerbroek wordt gerecycled en verwerkt tot nieuwe kleding.

Kings of Indigo  laat zich inspireren door Amerikaanse mode. Het merk is transparant over waar en door wie hun mode wordt gemaakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door kingsofindigo (@kingsofindigo)

Bij Goat Organic Apparel  vind je fijne sweaters en t-shirts. Perfect voor een basic garderobe.

Gray Label biedt prachtige, minimalistische kinderkleding. Hun mode is van GOTS gecertificeerde stoffen en geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden. Voor kinderen van 0 – 2 jaar kun je ook kleding huren via Gray Label RNTD.

Kinderkleding Eigenzinnig maakt duurzame kinderkleding voor meisjes.

Benieuwd welke duurzame webshops voor kleding er nog meer zijn? Een overzicht van duurzame kledingmerken vind je op de website van Fair Wear.

Anderen lazen ook:  4 tips om eerlijke kleding te kopen

Duurzame webshops voor ondergoed

Saint Basics verkoopt boxershorts voor heren en dames die zijn gemaakt van eucalyptus. Voor het verwerken van eucalyptus is maar 30 liter water nodig in tegenstelling tot 700 liter voor een boxershort van katoen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Saint Basics (@saint.basics)

Duurzame lingerie vind je onder andere bij Savara Intimates.

Duurzame webshops voor accessoires en sokken

Houd jij na het wassen altijd eenzame sokken over? Dat is met de duurzame sokken van Qnoop verleden tijd. Knoop deze sokken voor het wassen eenvoudig aan elkaar en raak ze nooit meer kwijt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door QNOOP (@qnoop)

 

Healthy Seas maakt onder andere sokken van gerecyclede visnetten, maar je vindt er onder andere ook zonnebrillen, zwemkleding en horloges.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Healthy Seas Socks (@healthyseassocks)

A beautiful story, en dat vertellen de sieraden van dit merk ook echt. De sieraden kennen een bijzonder verhaal en worden handgemaakt in Nepal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A Beautiful Story (@abeautifulstory_)

Oh My Bag verkoop heren- en damestassen die handgemaakt worden in India tegen een eerlijk loon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door O My Bag (@omybagamsterdam)

 

Wat zijn jouw favoriete duurzame webshops?

Groener Wonen nieuwsbrief