Koelen, verwarmen én besparen!

Airconditioner en warmtepomp inéén
Een split unit airconditioner is een airconditioner die uit twee delen bestaat. Een buitenunit, waar alle werkende delen zitten en een fluisterstille binnenunit, die in jouw kamer rond blaast. Deze twee delen zijn verbonden via koelleidingen die de temperatuur verplaatsen.

De airconditioner is een warmtepomp, dat wil zeggen dat deze geen koude of warme lucht creëert, maar slechts verplaatst van buiten naar binnen of andersom. Die temperatuur wordt afgegeven aan de lucht binnen en vervolgens rond geblazen in jouw kamer. Ook als het buiten koud is kan de airconditioner binnen goed verwarmen en als het buiten warm is kan hij goed koelen. Het zorgt dus het hele jaar voor een aangename temperatuur in huis.

Koelen, verwarmen en meer
Dat een airconditioner kan koelen, hoeven we je vast niet te vertellen. Met een airconditioner in huis houd je het binnen altijd op een aangename, koele temperatuur. Een heerlijk gevoel in de warmste zomermaanden. Maar de split airconditioners van Qlima kunnen in de winter ook goed verwarmen. Ook als het buiten koud is verwarm jij je huis met deze airconditioners tot 26°C. Doordat de airconditioner de warme lucht de ruimte inblaast voel je snel het effect. Hierdoor kan jouw centrale verwarming een paar graden lager blijven staan, wat voor een flinke besparing zorgt op de energierekening.

Naast koelen en verwarmen wordt de lucht door de airconditioners ook gezuiverd, stofdeeltjes en allergenen worden uit de lucht gefilterd en de schone lucht wordt teruggeblazen in de ruimte. Ook wordt overtollig vocht door de airconditioner uit de lucht gehaald. Dit draagt dus ook bij aan een aangenamer binnenklimaat. Ook wordt de lucht hierdoor makkelijker te koelen of verwarmen, waardoor het minder energie kost.

Besparen met een split airconditioner van Qlima
Zoals gezegd zijn deze airconditioners warmtepompen. Simpel gezegd betekent dat, dat de airconditioners geen koelte of warmte creëren, enkel verplaatsen van buiten naar binnen. Dat werkt zo; stel het is buiten 5°C, dat is koud, maar er zit dan toch nog warmte in deze lucht. De warmtepomp kan deze warmte buiten uit de lucht halen. Deze warmte wordt vervolgens via de koelleidingen naar binnen gebracht en afgegeven aan de ruimte. Er komt dus geen lucht van buiten naar binnen, enkel de warmte.

Anderen lazen ook:  Zo creëer je een duurzame tuin!

Omdat de warmtepomp de temperatuur enkel verplaatst, heeft deze een energierendement van zo’n 400% ten opzichte van andere elektrische verwarmings- of koelbronnen, zoals een elektrische kachel. Deze hebben namelijk een maximaal rendement van 100%. Het is dan ook niet voor niks dat de split unit airconditioners koelen met energielabel A+++ en verwarmen met A++.

Niet alleen verlaag je dus je milieubelasting door te koelen en verwarmen met een warmtepomp, ook zullen de kosten van je energierekening flink dalen. Zeker wanneer je zonnepanelen hebt is koelen en verwarmen op elektriciteit zeer interessant. Tijdens zonnige zomerdagen kun je het verbruik van de airconditioners eenvoudig wegstrepen tegen de opbrengst van je zonnepanelen. En ook in de winter, hoewel een stuk minder, leveren je zonnepanelen elektriciteit op die je vervolgens kunt gebruiken om te verwarmen. De thermostaat van je CV kun je hierdoor een stuk lager zetten en soms zelfs helemaal uit.

Installatie
Ben jij een handige klusser? Dan kun jij flink besparen op de installatiekosten. De split unit airconditioners van Qlima zijn namelijk beschikbaar als DIY-model, waardoor jij de installatie zelf grotendeels kunt uitvoeren. Besteed je het liever uit? Neem dan contact op met een installateur en vraag naar de split airconditioners van Qlima.

Wil je meer informatie over onze split unit airconditioners, zoals de specificaties of afbeeldingen? Kijk dan op Qlima.nl/assortiment.