Op zoek naar een nieuwe voordeur of een nieuw raam? Bent u er nog niet helemaal uit en weet u niet precies of u een houten raam of kunststof raam wilt hebben. We hebben alles op een rijtje gezet waarom kunststof een goede en mooie oplossing kan zijn voor u in huis.

Kunststof is bestendig tegen vocht

In Nederland regent het best vaak en ook hard. Hierdoor is het regelmatig vochtig in Nederland. Hout en vocht gaan niet goed samen. Als er eenmaal vocht in het hout is gekomen dan is de kans op rotten groot. Als het hout is gaan rotten brokkelen steeds meer stukjes hout van het raam of de voordeur af. Met kunststof ramen en deuren heeft u dit probleem niet. Kunststof kan goed tegen vocht. Het gaat er niet door krimpen of door verrotten. Hierdoor blijven je kunststof voordeur en/of ramen veel langer goed en hebben dus en langere levensduur dan hout. Daarnaast, als hout gaat rotten komen er vaak beestjes is.

Kunststof is heel veilig

Niet alleen is een deur, gemaakt van kunststof, veiliger omdat inbrekers hier moeilijker in kunnen komen. Een ander voordeel is dat het moeilijk ontvlambaar is. Het is zelfs vuur verdovend. Hierdoor kan het vuur zich minder gemakkelijk verspreiden. Hout is vlambaarder dan kunststof.

kunststof

Kunststof is onderhoudsvrij

Kunststof deuren blijven de hele gebruiksduur mooi. Het is wel belangrijk om er af en toe een doekje overheen te halen omdat er natuurlijk wel vuil van buiten op kan komen. Het is niet nodig om de deuren en ramen regelmatig te verven zoals dit wel met houten deuren en ramen van belang is. De kleur blijft de gehele levensduur zo goed als intact. Kunststof deuren en ramen worden tegenwoordig zodanig  geproduceerd dat ze steeds beter zijn te recyclen. Het milieu wordt immers een steeds belangrijkere factor en dat kun je goed terugzien in de kunststofindustrie. Er wordt veel onderzoek gedaan naar hoe kunststof het best gerecycled kan worden of kan worden hergebruikt voor een ander project.

Anderen lazen ook:  SpeedComfort; de slimme radiatorventilatoren voor meer comfort en een lagere energierekening

Vele uitvoeringen

Niet alleen is kunststof makkelijk met schoonmaken en behoudt het haar kleur, is het veilig en steeds milieuvriendelijker. Kunststof ramen zijn er in veel meer verschillende uitvoeringen. Alle wensen die jij hebt kun je terug laten komen in je kunststof ramen. Alle vormen en maten zijn mogelijk, alle kleuren en van strak, egaal tot houtlook. Dit geldt natuurlijk ook voor de kunststof deuren. Alles kan zo gemaakt worden dat het voor elk huis en voor iedere smaak kan passen. Je kan zo creatief zijn als je maar wilt. Het is natuurlijk ook mogelijk om uit de standaard uitvoeringen te kiezen.

Kunststof deuren zijn goedkoop

Kunststof deuren zijn zo’n 20% goedkoper dan die van aluminium wat een groot verschil is. Kunststof deuren zijn in eerste instantie wel wat duurder dan houten deuren, alleen door de onderhoudskosten bij hout zijn kunststof deuren uiteindelijk toch goedkoper. De betere isolatie is hier nog niet in mee begrepen. Door de hoge gasprijzen wil je natuurlijk dat alle warmte binnen blijft. Kunststof isoleert beter dan hout.