Iedereen met een balkon, terras of mooie tuin weet het: buiten zitten is heerlijk en met een fijne tuinset is het altijd extra genieten. Zeker als je kunt vertrouwen op een comfortabele zit en een prachtig design. Plus een degelijke kwaliteit waar je jaren plezier van kunt hebben. De vraag is wel altijd: wat is voor jou eigenlijk de beste tuinset? Waar moet je op letten en welke zaken zijn belangrijk om tot een goede keuze te komen? In dit artikel geven we je vast een paar basistips, maar nog beter is het om je licht op te steken bij een echte tuinmeubelexpert. De kans dat je vervolgens echt slaagt is natuurlijk ook het grootst bij een gespecialiseerde tuinmeubelzaak als Van der Garde.

#1 Je moet wel wat te kiezen hebben!

Je persoonlijke wensen zijn altijd bepalend voor de keuze van je buitenmeubilair. Als jij je er lekker bij voelt en het past bij de beschikbare ruimte, weet je zeker dat je goed zit. En dat is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Want je kunt kiezen uit allerlei stijlen van modern tot klassiek, en van een eenvoudige terrasstoel tot een complete 8-persoons tuinset met tafel, stoelen en parasol. Ook qua vorm kun je alle kanten op: rond, vierkant, langwerpig, ovaal… het bestaat allemaal. Vervolgens is het de vraag welke sfeer je zoekt. Daarbij spelen zowel de kleur als het materiaal een rol. De warmte van (hard)hout of rotan is onverminderd populair, maar voor de strakke uitstraling van aluminium of een trendy kunststof valt ook veel te zeggen. Zorg verder dat je zaken als comfort en gebruiksgemak laat meewegen in je beslissing.

Van der Garde loungeset

#2 Denk goed na voordat je kiest  

Wil je snel slagen, dan kun je je het beste een beetje voorbereiden – of je nu naar een showroom gaat of online wilt shoppen. Maak gewoon een simpele tekening van je situatie en bepaal wat je daarbij vindt passen. Sommige online aanbieders helpen je daarbij met een handig selectiefilter, om moeiteloos te filteren op grootte, prijs, materiaal en vorm. Over prijs gesproken: voor de bekende merken betaal je doorgaans wat meer dan voor huismerken. Maar bij een grote aanbieder als Van der Garde betaal je nooit teveel, terwijl je vaak genoeg kunt profiteren van speciale acties en kortingen. Ook is het bezorgen in de meeste gevallen gratis en je kunt rekenen op goede retour- en ruilvoorwaarden. Een zekerheid die misschien wel net zo lekker aanvoelt als de tuinset zelf!