Een warmtepomp is een waardevolle investering om je woning te verduurzamen en energie te besparen. Je kunt van de Rijksoverheid subsidie krijgen op je warmtepomp, waardoor de warmtepomp nog aantrekkelijker wordt. Subsidie op een warmtepomp aanvragen, zo zit het!

Subsidie warmtepomp

Wanneer je een warmtepomp aanschaft, kun je in aanmerking komen voor subsidie. De Rijksoverheid heeft de zogenaamde ISDE-subsidie in het leven geroepen. Dit staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie. Deze subsidie is er voor warmtepompen en zonneboilers. De subsidie loopt van zo’n € 1.500 bij een hybride warmtepomp tot wel € 2.500 bij een bodem-warmtepomp. De hoogte van de subsidie hangt af van het type warmtepomp. De hybride warmtepomp is een warmtepomp die samen met de cv-ketel werkt. De bodem-warmtepomp haalt zijn warmte uit een bron in de bodem. Er zijn nog meer typen warmtepompen, zoals bijvoorbeeld een lucht-waterwarmtepomp. Kijk op welke subsidie jij aanspraak kunt maken.  De subsidie loopt nog tot 2021.

subsidie warmtepomp

Eisen subsidie warmtepomp

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je warmtepomp aan enkele voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn opgesteld door de Rijksoverheid en terug te vinden op de speciale webpagina over de ISDE.

De voorwaarden zijn:

  • De warmtepomp staat op de lijst met geselecteerde warmtepompen
  • De warmtepomp is nieuw. Je kunt de subsidie pas aanvragen na betaling én installatie. Ook moet je een betaalbewijs hebben dat op jouw naam staat
  • Je kunt de subsidie tot maximaal 6 maanden na installatie aanvragen
  • De installatie moet zijn gedaan door een deskundige installateur
  • De warmtepomp is geplaatst in Nederland
  • Er geldt geen subsidie meer voor warmtepompen in nieuwbouwwoningen (waarvan de omgevingsvergunning na 30 juni 2018 is aangevraagd)

De complete lijst met voorwaarden vind je terug op de website van de Rijksoverheid. Hier kun je de subsidie ook aanvragen.

Tip: Soms kun je wel wat hulp gebruiken. Duurzame energieleverancier Greenchoice stimuleert haar klanten om zelf duurzame energie op te wekken en om zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. Via Greenchoice kun je een warmtepomp aanschaffen. En om het je extra gemakkelijk te maken, is er zelfs een specifieke handleiding waarmee je simpel en snel de subsidie op jouw hybride-warmtepomp kunt aanvragen.

Anderen lazen ook:  Wat is een postcoderoos en hoe werkt de regeling?

Groener Wonen nieuwsbrief

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Greenchoice.