Optimaal genieten van je tuin is een luxe die niet voor iedereen is weggelegd. Vooral als je met een budget werkt kan het zijn dat je tegen dingen aanloopt, omdat ze gewoonweg veel te veel geld kosten. Maar je tuin zomerklaar maken kan ook degelijk wel op een budget. In dit artikel vertellen we je hoe je je tuin zomerklaar maakt op een budget!

Tuinmeubelen aanschaffen

Om echt te genieten van de tuin wil je natuurlijk een aantal tuinmeubelen. Veel tuincentra en woonwinkels bieden tuinmeubels aan met hoge prijzen en daardoor kan het schrikken zijn wanneer je aan het shoppen bent voor je eerste ligstoel tuin. Een goede oplossing om met een budget te shoppen voor je tuin is om online je tuinmeubelen aan te schaffen. Online is het mogelijk om prijzen te vergelijken en zelf te kiezen hoeveel je uitgeeft aan je tuinmeubelen. Een vidaxl tuinset begint namelijk al vanaf vijftig euro. Een ander mogelijkheid voor het aanschaffen van tuinmeubelen is door ze tweedehands aan te schaffen. Hierdoor kan je mooie design tuinmeubelen halen voor een lage prijs.

Van jungle naar tuin

Het belangrijk is om je tuin goed te onderhouden. Hiermee duid ik op het snoeien van je planten en het wieden van je onkruid. Dit zijn geen werkzaamheden aan je tuin die veel geld kosten. Het kost alleen tijd. Als je een heg hebt is het belangrijk deze te onderhouden, omdat een heg snel groot groeit. Vooral in de lente- en zomermaanden groeit een heg enorm snel en daarom is het belangrijk om deze in de lente- en zomermaanden wat extra liefde te geven door ze te snoeien. Verder is het ook een goed idee om het onkruid uit de tuin te halen. Onkruid in de tuin ziet er onverzorgd uit en kan ook de hele tuin uiteindelijk overnemen totdat het een jungle is. Het wieden van het onkruid kost natuurlijk veel tijd, maar gelukkig geen geld. Natuurlijk is het mogelijk om met onkruidverdelger aan de gang te gaan. Maar zelfs dan is het maar een tijdelijke oplossing. Trek onkruid geheel met de wortel uit de grond om deze efficiënt te verwijderen.

Anderen lazen ook:  Gezond, goedkoop en comfortabel wonen gaan wel degelijk samen! Ansveco bewijst het dagelijks.  

Nog meer onderhoud aan de tuin

Wanneer je houten meubels of een houten schutting hebt in de tuin is het belangrijk dit hout ook te onderhouden. Hout kan namelijk tegen veel weersomstandigheden, maar wanneer het niet onderhouden wordt gaat het uiteindelijk rotten. Om het rotten tegen te gaan wordt geadviseerd eens in het jaar het hout op te schuren en opnieuw te beitsen. De beits zorgt ervoor dat het hout niet te veel water vasthoudt wanneer het bijvoorbeeld regent. Ook het schuren en beitsen hoeft niet veel te kosten! Het kost vooral tijd en werk!