BENGglas biedt een grote energiebesparing en meer comfort voor bestaande en nieuwe woningen.

Met BENGglas komen ‘Bijna Energie Neutrale Woningen’ een grote stap dichterbij. Vacuümglas van BENGglas is een revolutionaire stap op het gebied van glasisolatie. Traditioneel isolatieglas (U=2,8) of enkel glas (U=5,6) kennen een lage isolatiewaarde. BENGglas, met een U-waarde vanaf 0,40, biedt hier uitkomst.

Vacuümglas is extreem dun isolatieglas waarbij twee glasplaten worden gescheiden door een  vacuümruimte. Dit vacuüm voorkomt warmte- en geluidstransmissie en zorgt voor een extreem hoge isolatiewaarde en een goede geluidsdemping (dB=36). De microscopische afstandhouders voorkomen dat de twee glasplaten elkaar raken. BENGglas is het enige geharde vacuümglas ter wereld.

Vacuümglas is uitermate geschikt voor de verduurzaming en/of renovatie van de  woning. In tegenstelling tot traditioneel isolatieglas, is vacuümglas extreem dun (vanaf 6,3 mm). Hierdoor past BENGglas altijd in bestaande kozijnen waardoor deze niet hoeven te worden vervangen.

BENGglas kent ook ten opzichte van regulier vacuümglas diverse voordelen:

  • BENGglas kan vrijwel altijd worden gehard: gehard glas is 5x sterker, kent geen thermische breuk en mag tot de grond beglaasd worden
  • BENGglas heeft een U-waarde vanaf 0,40: regulier vacuümglas heeft een U-waarde van 0,70
  • BENGglas heeft tot 6x minder afstandhouders en geeft hierdoor geen beeldverstoring
  • BENGglas is aanzienlijk goedkoper dan regulier vacuümglas

Het BENGglas assortiment bestaat uit vier typen vacuümglas: BENGglas BASIC, BENGglas, BENGglas PRO en BENGglas +. Zo is er voor elke toepassing een vacuümglas oplossing te bedenken. Tevens zijn er diverse aanvullende opties: van inbraak vertragend, vuilafstotend, extra geluidsdemping tot een hogere of juist lagere lichtdoorlaatbaarheid. Ook zijn er ventilatieroosters toe te passen.

De initiële investering van BENGglas is weliswaar iets hoger dan bij traditioneel HR++ glas of bij triple glas. Maar door de veel betere isolatiewaarde, welke bovendien niet terugvalt door de jaren heen, zal je dit snel terugverdienen. De terugverdientijd is uiteraard ook afhankelijk van de energieprijzen en het consumptieverbruik van de bewoners.

Om de stap naar ‘bijna energieneutraal’ nog aantrekkelijker te maken, komt BENGglas in aanmerking voor subsidie.

Voor het plaatsen van het glas wordt samengewerkt met een landelijk netwerk van BENGglas dealers. Deze zijn inzichtelijk gemaakt op www.bengglas.nl/dealers

 

De verwachte levensduur van BENGglas is maar liefst 50 jaar. BENGglas biedt tot 15 jaar garantie op het glas. Traditioneel isolatieglas kent  doorgaans een garantietermijn van slechts 10 jaar.

Fabriekstraat 73, 5051 HN
Goirle, Nederland
Mail: info@bengproducts.nl
Bel: +31 (0)13 534 22 26

Meer info: www.bengglas.nl