Door je dak te isoleren met TONZON krijg je met minder ruimteverlies een hogere isolatiewaarde. Je dak isoleren kan met de Thermosheets of met de Thermoskussens. In de winter wordt de warmtestroom die naar buiten gaat beperkt en in de zomer houdt de dakisolatie de warmte juist buiten. Tegelijkertijd krijg je een winddichte dakconstructie. Wanneer je dus het dak gaat isoleren met de Thermosheets of Thermoskussens, bespaar je niet alleen veel energie, maar ben je ook verlost van tocht in huis.

Je dak isoleren met de TONZON Thermosheets

Met de TONZON Thermosheets kan je een isolerende voorzetwand maken. De isolatie wordt aangebracht in laagjes, afwisselend folie en een luchtlaag. TONZON Thermosheets worden over de hele wand gespannen. Ze worden van elkaar afgehouden door een regelwerk van latten. De latten worden per laagje afgewisseld door koudebrugonderbrekers.

Je dak isoleren met de TONZON Thermoskussens

Er is ook een andere methode voor het isoleren van je dak. Daarbij maak je gebruik van de TONZON Thermoskussens. Dit zijn luchtzakken van TONZON folie die je eigenlijk alleen maar hoeft op te hangen. Thermoskussens zijn ideaal om tussen de balken te hangen. Of je een schuin of een plat dak hebt, maakt niet uit. De methode om ze hieraan te brengen verschilt nauwelijks van een houten vloer. Ze worden met behulp van nietjes direct tegen de houten balken bevestigd. Wanneer je een zwevend plafond of systeemplafond hebt, zijn Thermoskussens ook een goede manier om hier extra isolatiewaarde aan toe te voegen.

Lees meer informatie over hoe je jouw dak kan isoleren met de TONZON Thermosheets of de TONZON Thermoskussens. Bekijk de producten in de webshop.

Isolatiewaarde

Door de unieke werking van TONZON verschilt de isolatiewaarde in de zomer en in de winter. Bij het isoleren van het dak met Thermosheets, net als een voorzetwand, komt de isolatiewaarde tot stand door de luchtlagen die tussen de Thermosheets worden opgesloten. Lees meer informatie over de isolatiewaarde.

In 2016 is het dak van een pakhuis in Afrika geïsoleerd met TONZON. Het pakhuis werd anders te warm voor de medicijnen. TONZON is de perfecte manier om de zonnehitte door het dak tegen te houden.

 

TONZON Vloerisolatie

 Milieu Centraal adviseert bij vloerverwarming minimaal een isolatiewaarde toe te passen van Rc = 5,0 m²K/W. Het TONZON Thermoskussen met drie luchtkamers levert deze waarde ruimschoots. Toch is de producent met een nieuw product gekomen waarmee een nog hogere isolatiewaarde wordt bereikt.

Vierkamer Thermoskussen

Een isolatiewaarde van Rc ≥ 7,0 m²K/W mag een technische doorbraak worden genoemd. Deze waarde kan met andere isolatiematerialen vrijwel niet worden behaald. Daarvoor is namelijk enorm veel materiaal nodig, de meeste producten passen dan niet meer door de toegangsopening en/of zijn economisch niet meer rendabel. Het nieuwe TONZON-product met vier luchtkamers is evenals het eerdere Thermoskussen met drie luchtkamers volledig opvouwbaar. Het past door ieder luikje waar een mens doorheen kan en er zijn geen vrachtwagens nodig om het product op de plaats van bestemming te krijgen. Zet je dit in een grafiek dan zie je duidelijk dat TONZON Thermoskussens een klasse apart vormen, zowel qua gewicht als qua vervoersvolume.

Meest milieuvriendelijke vloerisolatie

Woningisolatie is goed voor het klimaat. Volgens Milieu Centraal wordt de energie om isolatiemateriaal te maken, tijdens de levensduur 40 tot 400 keer terugverdiend. Bij de Thermoskussens bedraagt deze factor maar liefst 1.000 tot 2.000 keer. Zo gering is de energie-inhoud van deze Nederlandse uitvinding. Uit onderzoek van het NIBE blijkt dat TONZON producten om deze redenen ook de laagste milieubelasting hebben van alle isolatiematerialen. Daarom is het Thermoskussen als enige vloerisolatie bekroond met het keurmerk voor duurzaam bouwen.

Vrijblijvende offerte

TONZON is actief in heel Nederland. Ervaar ook het comfort van een goed geïsoleerde vloer. Vraag direct je vrijblijvende offerte aan.

 

www.tonzon.nl
0534332391
Ingenieur Schiffstraat 220
7547RD, Enschede