We willen allemaal energie besparen om geld over te houden in onze portemonnee én een steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Inmiddels weten we wel dat we apparaten uit moeten zetten die we niet gebruiken en zo zuinig mogelijk moeten omgaan met water. Om nog meer én op een leuke manier energie te besparen, hebben we 5 handige gadgets voor je op een rij gezet. Welk energiebesparende gadget ga jij proberen?

1. Energiebesparende gadget op zonne-energie

Met deze slimme powerbank van WakaWaka kun je jouw telefoon 1,5 keer opladen met behulp van zonne-energie. Daarnaast heeft deze powerbank ook een ingebouwde LED-lamp. Ideaal voor als je in het donker even een lichtje nodig hebt om je sleutels te zoeken.

2. Doucheradio

Niet meteen dé energiebesparende gadget waar je gelijk aan zal denken, maar toch kan een doucheradio je helpen. Sta je namelijk vaak wel erg lang onder de douche? Maak dan een speciale playlist met korte nummers. Zodra jouw nummer afgelopen is, weet je dat het tijd is om uit de douche te komen. Om je op weg te helpen, heeft Dille & Kamille de perfecte playlist voor onder de douche voor je klaar gezet. Al deze nummers duren ongeveer 5 minuten.

3. Standby killer

Sluipverbruik zorgt voor onnodige energieverspilling. Het is daarom beter om je apparaten volledig uit te zetten, maar soms gaan ze automatisch in standby of vergeet je dat weleens. Daarom is een standby killer een ideale energiebesparende gadget. Dit handige hulpmiddel schakelt je apparaat volledig uit als je het in stand-by zet.

4. Slimme stekker

Slimme lampen en apparaten kunnen je helpen energie te besparen. Met een automatisch programma schakel je ze op gewenste tijden in en uit. Om niet meteen al je bestaande apparatuur de deur uit te hoeven doen, is er een slimme stekker bedacht. Met deze energiebesparende gadget kun je alle apparaten slim maken. Je gebruikt eenvoudig deze stekker als tussenstuk en koppelt het aan een app.

5. Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kun je overal je verwarming bedienen. Slimme thermostaten beschikken over handige functies waarmee je efficiënt je huis kan verwarmen. Zo bespaar je dus energie.

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Greenchoice. De links naar Bol.com zijn affiliate links.