Wil je er graag een paar dagen tussenuit? Dat kan natuurlijk duurzaam! Als je kiest voor vakantieparken met het Green Key keurmerk, dan weet je zeker dat je accommodatie de impact op het milieu zo klein mogelijk wil houden. In dit artikel geven we je drie voorbeelden van dit soort parken.

Green Key keurmerk

Green Key is een internationaal keurmerk dat zich richt op duurzaamheid in de gastvrijheidssector. In Nederland is dit zelfs het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de horeca, met meer dan 750 aangesloten bedrijven. De bedrijven worden op 12 duurzaamheidsthema’s gekeurd, zoals reiniging, afval, energie en textiel.

Hof van Saksen, Nooitgedacht

Hof van Saksen is een exclusief vakantiepark op het Drentse platteland. Dit mooie park heeft een Green Key keurmerk, en zet zich dus in voor duurzaamheid, Bijvoorbeeld door in het vakantiepark gebruik te maken van zonne-energie.

Hof van Saksen is op en top luxe! De accommodaties zijn ruim, met een mooi interieur. Ook kan je speciale wellness-huisjes boeken. Daarnaast is de omgeving rustgevend, met genoeg bosrijke wandel- en fietspaden. Neem je de kids mee? Dan kunnen ze zich urenlang vermaken met de vijf waterglijbanen en het zwembad.

De Huttenheugte, Dalen

Een groen vakantiepark in een groene omgeving: de Huttenheugte is perfect voor natuurliefhebbers. Het ligt in een mooi bebost gebied en aan een groot meer. Als je met kinderen op pad gaat, is de Huttenheugte the place to be. Naast een hoop waterpret in het meer en subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo is er namelijk ook een enorme activiteitenhal vol sport- en spelmogelijkheden.

De Huttenheugte heeft het Green Key keurmerk en zorgt ervoor dat er geen pesticiden of kunstmest wordt gebruikt voor de planten en bomen in het park. Ook wordt waterverbruik in Aqua Mundo beperkt met behulp van grote ondergrondse tanks die het warme water langer warm houden. Zo hoeft er geen extra energie gebruikt te worden om het opnieuw op te warmen.

Anderen lazen ook:  Hoe elektrische radiatoren bijdragen aan een groener huis

Landal Hoog Vaals, Vaals

In de heuvels van Zuid-Limburg ligt vakantiepark Hoog Vaals. Een gezellig vakantiepark dat zich graag richt op lokale streekproducten. Hartstikke lekker, en het bespaart ook nog eens een hoop CO2!

Op het park zelf is genoeg te doen voor jong en oud: bubbelbaden, een zwembad, squash, bowling en nog veel meer. Maar vooral de prachtige groene omgeving zorgt ervoor dat dit park zo fijn is. Je hebt hier genoeg mooie wandel- en fietspaden om de omgeving te ontdekken. Ook de bungalows zijn comfortabel en voorzien van alles wat je nodig hebt.

Een bewuste vakantie

Tijdens je vakantie of weekendje weg wil je graag helemaal ontspannen. Dat gaat makkelijker als je weet dat je verblijfsplek rekening houdt met het milieu en duurzaamheid. De bovenstaande vakantieparken zijn daarom een fijne optie om je vrije dagen door te brengen.