De zomers in Nederland worden warmer, juist dan wil je het lekker koel hebben in huis. Maar hoe houd je je woning op een duurzame manier koel? De zon buiten houden is belangrijk, maar wat kun je nog meer doen voor een aangename temperatuur? Wanneer je kiest om je woning te verduurzamen met een (hybride) warmtepomp kun je in combinatie met de lage temperatuurradiatoren van Jaga duurzaam verwarmen én koelen. Met deze radiatoren heb je het hele jaar door de gewenste temperatuur in huis, ook in de zomermaanden. Je bespaart niet alleen energiekosten, maar creëert ook meer wooncomfort. Een mooie en duurzame oplossing!

Duurzaam koelen

Veel mensen kiezen voor een airco om hun woning koel te houden. Een airco zorgt voor een koel huis, maar gebruikt veel energie en bevat een schadelijk koudemiddel met een negatieve impact op het milieu. Een duurzaam alternatief is de combinatie van een (hybride) warmtepomp met Jaga lage temperatuurradiatoren, waarmee je ook energiezuinig kunt koelen. Welke soorten koeling zijn er? En welk type koeling is geschikt voor jouw woning?

Light cooling met de Strada Hybrid

Wanneer je kiest voor een duurzame warmteopwekker zoals een (hybride) warmtepomp kun je met de lage temperatuurradiatoren van Jaga niet alleen duurzaam verwarmen, maar ook energiezuinig koelen. Je kunt je woning op twee manieren koelen; met light of deep cooling. Light cooling is niet-condenserende koeling waarmee je een ruimte vooral verfrist. Dit kan met de Strada Hybrid van Jaga. Deze radiator verwarmt niet alleen snel en krachtig, maar laat de kamertemperatuur ook een aantal graden dalen waardoor de temperatuur in huis in de zomer een stuk aangenamer is. De Strada Hybrid heeft een strak design en is beschikbaar in 55 verschillende kleuren.

Fijn aan de Strada Hybrid is dat de slimme radiator automatisch wisselt tussen energiezuinig verwarmen en koelen op basis van temperatuursensoren. De radiator koelt en verwarmt op de juiste momenten. De Strada Hybrid is eenvoudig te installeren, er zijn geen aanpassingen aan de woning of het leidingwerk nodig. Dit maakt de Strada Hybrid zeer geschikt als renovatie-oplossing in bestaande woningen en appartementen.

Anderen lazen ook:  De mooiste raamdecoratie voor in je huis

Jaga Briza voor deep cooling

Heb je een water/water warmtepomp met bodembron? Dan biedt Jaga ook deep cooling. Bij deze vorm van koeling werkt het systeem actief mee om warmte en overtollig vocht uit de ruimte te halen. De Briza van Jaga is hiervoor het geschikte toestel. De Briza is een fan coil (een ventilatieconvector) en koelt energiezuinig met een watertemperatuur van 7 graden. Hierdoor werkt de Briza perfect met grondgebonden warmtepompen die koud water leveren, waardoor je echt goed kunt koelen. Dit type koeling is vergelijkbaar met een airco, maar is veel energiezuiniger en beter voor het milieu. De Briza is als inbouw, wandmodel en plafondmodel beschikbaar in verschillende maten, kleuren en vormen én is superstil.

De Briza is geen opzichzelfstaand systeem. Voor de installatie zijn er vaak enkele aanpassingen nodig om actief te koelen. Ook wordt een condensafvoer op het toestel aangesloten en moeten de leidingen geïsoleerd zijn. Dit maakt de Briza vooral geschikt voor een nieuwbouwwoning of een grote verbouwing.

Klaar voor de toekomst

Heb je nog geen (hybride)warmtepomp, maar wil je deze in de toekomst wel aanschaffen? De radiatoren van Jaga werken ook op lage watertemperaturen samen met een cv-ketel. Ze kunnen dan helaas niet koelen, maar je bespaart al wel direct op je energiekosten. Ook ben je klaar voor de toekomst, op elk moment kun je omschakelen naar een installatie met warmtepomp zonder iets aan je radiatoren te wijzigen. Wel zo prettig!

Kijk voor meer informatie op www.jaga.nl.