In de hete dagen houdt het de zonlicht buiten, maar zorgt wel voor een fijne sfeer in huis: hier wordt gesproken over raamdecoratie. Heb je een nieuwe woning of wil je je woning een nieuwe look geven, dan kunnen de diverse gordijnen of andere raamdecoratie van Veneta.com je hier een handje bij helpen. Het hebben van raamdecoratie is vaak de basis van je woning. Het zorgt er namelijk voor dat je woning als een echte thuis aanvoelt, waar je je even kunt terugtrekken. Er zijn verschillende raamdecoratie waaruit je zou kunnen kiezen voor de complete look van je woning. Denk hierbij aan jaloezieën en rolgordijnen. Vind jij het soms lastig keuzes te maken? In dit artikel vind de mooiste raamdecoratie voor in je woning.

Rolgordijnen

Om een sfeervolle woning te creëren, kun je gordijnen toevoegen aan de decoratie van je woning. Tegenwoordig zijn er verschillende gordijnen te verkrijgen. Denk hierbij aan rolgordijnen. Tegenwoordig kun je rolgordijnen vinden die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en verschillende functies hebben. Zo heb je lichtdoorlatende rolgordijnen en verduisterende rolgordijnen. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn geschikt voor in de woonkamer. Hiermee zorg je voor een natuurlijk lichtinval zonder dat de gordijnen volledig gesloten moeten zijn. Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamers. Hiermee blijven de kamers koel en donker. Dit bevordert een heerlijke nachtrust.

Jaloezieën

Naast gordijnen heb je ook jaloezieën, waarmee je je ramen kunt decoreren. Met jaloezieën kun je zelf bepalen waar het lichtinval naar gericht is. Om het licht volledig te laten schijnen in de ruimte, kun je de jaloezieën horizontaal open doen. Wil je liever een knusse sfeer creëren, dan kun je de jaloezieën naar het plafond schijnen. Hierdoor komt er minder zon naar binnen en geeft het effect van een verduisterende raamdecoratie. Om de ruimte volledig donker te hebben, maak je de jaloezieën helemaal dicht. Dit is heel handig wanneer het tijd is om te slapen. Vaak neemt men jaloezieën wanneer zij privacy belangrijk vinden. De buren kunnen niet zo gauw naar binnen gluren, zonder dat dit ten koste gaat van het lichtinval in je woning.

Anderen lazen ook:  Hoeveel keukenkeuze wil je hebben?

 

Kortom, raamdecoratie vormt een belangrijk onderdeel van je woning. Er zijn verschillende raamdecoraties waarmee je je een sfeervolle woning kunt creëren. Tegenwoordig kun je de keus maken uit verschillende kleuren en soorten raamdecoraties, zoals jaloezieën en rolgordijnen. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar met zowel lichtdoorlatende als verduisterende functie. Jaloezieën zijn ideaal voor wanneer je privacy wilt behouden, zonder het lichtinval in je woning te moeten opgeven.