Op warmere dagen kan de temperatuur in huis flink oplopen. Wanneer de warmte eenmaal binnen is, is het lastig om het weer uit je woning te krijgen. Daarom is het belangrijk om de zon zoveel mogelijk buiten te houden. Buitenzonwering is hiervoor een goede oplossing zodat het binnen op een natuurlijke, duurzame manier lekker koel blijft. Dit zorgt niet alleen voor meer wooncomfort, maar is ook goed voor het milieu omdat er minder behoefte is aan actieve koeling. Bovendien bespaar je daardoor ook nog eens flink op je energiekosten.

Terrasoverkapping: een slimme keuze

Buitenzonwering heb je in verschillende soorten. Denk aan een zonnescherm, screens of een terrasoverkapping. Met een terrasoverkapping creëer je snel een schaduwrijk terras én voorkom je dat er direct zonlicht je woning binnen schijnt. Hierdoor blijft het in je woning in de zomermaanden op een natuurlijke manier lekker koel. Bovendien creëer je met een terrasoverkapping ook gelijk een gezellige plek in je tuin én biedt de terrasoverkapping extra bescherming bij alle weersomstandigheden. Zo geniet je maximaal van het buitenleven én van meer wooncomfort.

Jaap Reesema en Kim Kötter kiezen Harol

Voor zanger Jaap Reesema en zijn vrouw Kim Kötter was een terrasoverkapping de ideale keuze om een sfeervol en schaduwrijk terras te realiseren. Ze wilden graag zelf de lichtinval kunnen regelen en kozen daarom voor een Brera terrasoverkapping met lamellen van Harol. Genieten van de zon of liever van de schaduw? Met het Brera lamellendak is beide mogelijk. Het Harol lamellendak kan volledig open voor veel lichtinval, maar ook kantelen voor meer schaduw en bescherming tegen de felle zon of regen. Een lamellendak is dus verrassend veelzijdig en zorgt ervoor dat je in alle weersomstandigheden kunt genieten van je tuin en terras.

buitenzonwering

Zonwerende screens op zonne-energie

Het Harol lamellendak kun je naar wens samenstellen. Het lamellendak is bijvoorbeeld uit te breiden met dimbare ledverlichting en glazen of houten schuifwanden voor extra beschutting tegen wind. Ook kun je als aanvulling op je terrasoverkapping met lamellen kiezen voor zonwerende screens. Screens blokkeren de laagstaande zon, bieden extra bescherming tegen regen en wind én houden kleine insecten buiten. Harol heeft met de Coolscreen Solar ook een screen die volledig werkt op zonne-energie. Een ideale oplossing om je woning in de zomermaanden op een duurzame manier koel te houden.

Anderen lazen ook:  Verlaag je gasverbruik en energiekosten met deze 5 tips

100% duurzaam  

De producten van Harol weren niet alleen op een energie-efficiënte manier de warmte van de zon, maar worden ook geproduceerd door middel van 100% groene energie dankzij de eigen Harol windturbine. Harol maakt alle producten op maat in de fabriek in Diest, België. Alle producten voldoen aan de hoogste kwaliteit-, veiligheid- én duurzaamheidseisen, waardoor je jarenlang plezier beleeft aan een Harol-oplossing.