ZO is een merk met een droom: een schoon huis voor iedereen, zonder dat we het milieu om zeep helpen. Daarom hebben we een schoonmaaksysteem ontwikkeld waarmee schoonmaken makkelijker, hygiënischer, voordeliger én duurzamer wordt.

 

Een sprayer in elke ruimte

Schoonmaken kan zomaar iets worden waar je tegenop ziet. Of dat te lang blijft liggen. Maar als je ervoor zorgt dat je schoonmaakmiddelen voor het grijpen liggen, verlaag je de drempel voor jezelf én voor je huisgenoten. Daarom heeft ZO extra veel aandacht besteed aan het ontwerp van alle verpakkingen: amber- en onyxkleurige sprayxers die zo mooi zijn dat je ze op het aanrecht, de wastafel of de vensterbank laat staan. Want, zo redeneert ZO, als je schoonmaakspullen toegankelijk maakt, wordt schoonmaken dat ook. Met ZO wordt even schoonmaken net zo gewoon als tandenpoetsen en scheren. Als je het elke dag doet, voorkom je vet- en kalkaanslag en heb je geen grote schoonmaak meer nodig.

ZO is helemaal vegan, er zitten geen schadelijke stoffen in en het is goedkoper dan

een kant-en-klaar schoonmaakmiddel. Met de handige huiscollectie van ZO heb je in elke ruimte van je huis een sprayer staan en ben je klaar voor een jaar schoonmaken. De huiscollectie bestaat uit 4 sprayers, 1 navulzak ZO alles schoon, 1 navulzak ZO sanitair schoon, 1 navulzak ZO keuken schoon, 1 navulzak ZO glas schoon en 4 bijpassende ecologische microvezeldoekjes.

  

Frisse en natuurlijke geuren

Om schoonmaken nóg leuker te maken hebben de reinigers van ZO, frisse en natuurlijke geuren. ZO alles schoon ruikt naar sinaasappel. ZO keuken schoon heeft de frisse geur van citroen en met ZO sanitair schoon ruikt je badkamer met een combinatie van eucalyptus en rozemarijn als een spa. Aan ZO glas schoon is overigens geen geur toegevoegd: zo weet je zeker dat je ruiten en schermen streeploos schoon worden.

 

Mix it. Spray it. Wipe it.

Anderen lazen ook:  Ecosave, voor innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen voor onafhankelijk wonen

ZO verkoopt reinigingsconcentraten die je zelf in de bijbehorende sprayer met water mixt. Op die manier hoeft er geen water te worden vervoerd. Schoonmaken is simpel. Je sprayt een oppervlak in, laat de reiniger even inwerken en veegt het oppervlak daarna schoon met een van de ecologische microvezeldoeken. Gemorst? Of aangekoekte pannen of ovenschalen? Aan alles is gedacht, want ZO heeft ook 100% gerecycled, ongebleekt

én biologisch afbreekbaar keukenpapier en krasvrije kokossponzen, die duurzamer én effectiever zijn dan gewone schuursponsjes.

 

ZO is de cirkel rond

Als je duurzaam schoonmaakt kijk je niet alleen naar de materialen die je gebruikt maar naar de hele keten: van productie tot gebruik. Bij alles wat we bij ZO doen en bedenken, is het uitgangspunt dat we de aarde minimaal belasten. We werken circulair. Alles wat we gebruiken, zit of komt in een cirkel van recycling. Zo hebben we géén afval.

 

In drie stappen is de cirkel rond  

  1. Productie

Bij ZO maken we 100% natuurlijke producten. We maken onze reinigers van stoffen die in de natuur voorkomen. Want wat de natuur maakt, breekt de natuur ook snel weer af. Daardoor zijn onze producten veilig en hoeven er geen gevarensymbolen op de verpakking. We laten alles lokaal produceren. We verspillen geen energie, geen grondstoffen, we vervoeren geen water en we maken gebruik van navulverpakkingen.

  1. Gebruik

Zo is een heel nieuwe manier van schoonmaken. Mix it. Spray it. Wipe it zegt het al: ook het gebruik is duurzaam. En dat geldt ook voor onze handzeep. Door te foamen gebruik je veel minder zeep dan met een gewone pompzeep.

  1. Géén afval

Alle onze producten zijn herbruikbaar en 100% recyclebaar. Wij zorgen ervoor dat er niets bij het afval terecht komt.

Alle reinigers en accessoires van ZO zijn onder meer te koop op zoschoon.nl.