Overweeg je om zonnepanelen op je dak te laten plaatsen? Dan wil je je geld investeren in zonnepanelen die goed werken en veilig zijn. Maar wat nu als de installatie niet goed gebeurt? Of als je installateur failliet gaat? Dát is waarom steeds meer mensen kiezen voor Stichting Garantiefonds ZonZeker (SGZZ): het garantiefonds voor zonnepanelen. Wat houdt zo’n garantiefonds in? En wat is de meerwaarde ervan?

Waarom een garantiefonds voor zonnepanelen?

Bij het installeren van zonnepanelen hoop je dat alles goed verloopt en dat je panelen naar behoren werken. Je doet niet voor niets zo’n investering. Maar er kunnen ook dingen misgaan. Helaas. Zo kan het zijn dat je installateur failliet gaat. En wat als de installateur de verkeerde materialen gebruikt of een zonnepaneel verkeerd monteert?

Nu heb je op bijna alle zonnepanelen wel fabrieksgarantie. Maar fabrieksgarantie betekent niet automatisch dat je ook garantie hebt op de installatie. Bij faillissement van een installateur ben je aangewezen op contact met de curator en de fabrikant. Het kan dan lastig zijn om je gelijk te behalen.

Dat soort risico’s kun je voorkomen door te kiezen voor Stichting Garantiefonds ZonZeker als garantiefonds voor zonnepanelen. SGZZ staat eigenaren van zonnepanelen bij. Bijvoorbeeld als je kampt met storingen of garantiekwesties, maar niet meer op je installateur kunt terugvallen. Of als de installateur door het faillissement de installatie niet kan afmaken. Zo kun je voor een klein bedrag veel grote (financiële) risico’s voorkomen. En weet je dus zeker dat je zorgeloos van je zonnepanelen kunt profiteren.

 

Wat is SGZZ?

Stichting Garantiefonds ZonZeker is een groeiend collectief van zelfstandige en lokale installateurs. Wij werken met zelfstandige installateurs die bovengemiddeld klantgericht zijn, omdat hun inkomsten direct van hun service afhangen. Tegelijkertijd profiteer je van de uitgebreide zekerheden die wij als groot collectief bieden. Het beste van twee werelden dus!

Door te kiezen voor SGZZ als garantiefonds voor zonnepanelen profiteer je van een aantal extra zekerheden voor jouw installatie van zonnepanelen. Daarvoor heb je de keuze tussen drie verschillende dekkingen met bijbehorende zekerheden.

Er is een Budgetdekking, die je standaard gratis ontvangt als je kiest voor een bij ons aangesloten ZonZeker-installateur. Daarbij heb je volledige zekerheid tot en met de oplevering van de installatie, op voorwaarde dat je installatie bij de stichting is gemeld en dat je daar een bevestiging van kunt laten zien. Daarnaast kun je kiezen voor de certificaten ‘ZonZeker Basis’ en ‘ZonZeker Extra’, die ook zekerheid bieden na de oplevering van de installatie. Met ZonZeker Extra heb je zelfs 15 jaar na de installatie nog maximale zekerheid over de zonnepanelen. En dat ongeacht de fabrieksgarantie.

Wat is de meerwaarde van een garantiefonds voor zonnepanelen?

Kies je voor een bij SGZZ aangesloten installateur, dan profiteer je van meerdere zekerheden:

  • Je hebt de zekerheid bij faillissement van de installateur dat een andere aangesloten installateur de installatie zal afronden als je installatie niet werkend is opgeleverd.
  • Heb je gekozen voor een certificaat? Dan heb je recht op kosteloze service gedurende de certificaatperiode. Dit geldt ook bij faillissement van je installateur.
  • Een goed rendement en kwaliteit van de zonnepanelen gegarandeerd! We werken alleen met producten waar onze installateurs goede ervaringen mee hebben én waar we de garantievoorwaarden van hebben getoetst.
  • De installatie wordt verzorgd door een vakbekwame kwaliteitsinstallateur die over de juiste certificaten beschikt.
  • Ontstaat er een geschil met de installateur? Dan bemiddelen wij hierin.
  • Je kunt specifiek kiezen voor een installateur uit jouw regio, maar dan met de zekerheden van een grote installateur. Zo ondersteun je de lokale economie.

Voorbeeld van meerwaarde garantiefonds

Dat klinkt allemaal leuk en aardig. Maar hoe ziet de meerwaarde van zo’n garantiefonds voor zonnepanelen er dan in de praktijk uit? Dat kunnen we het beste laten zien met een voorbeeld. Stichting Garantiefonds ZonZeker kwam eind 2019 in actie toen aangesloten installateur Zonbewust B.V. failliet werd verklaard. De stichting pakte proactief de telefoontjes en e-mails met alle aangesloten klanten op. Daardoor kon SGZZ veel problemen oplossen of voorkomen bij honderden ongeruste klanten, die daardoor al snel weer zorgeloos van hun zonnepanelen konden profiteren. Een fijn idee!

Meer informatie?

Wil je meer weten over de certificaten die Stichting Garantiefonds ZonZeker aanbiedt en over de meerwaarde van ons garantiefonds? Bezoek dan onze site www.zonzekerzonderzorgen.nl. Hier kun je precies teruglezen hoe we ook jou meer zekerheid over je zonnepaneleninstallatie geven.