Als je je woning energiezuinig wilt maken zijn Celsius en Fahrenheit infrarood panelen een prima optie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zon; de belangrijkste infraroodverwarming. De zon verwarmt o.a. huizen, straten en onze lichamen. Wanneer je blootgesteld wordt aan het zonlicht, voel je de warmte omdat de straling door ons wordt opgenomen net als de huizen en straten. Wanneer we een schaduwplek zoeken, zullen we automatisch minder warmte voelen omdat er geen directe straling van de zon meer is. Maar de luchttemperatuur is in de schaduw even hoog als in de zon. Immers, de bestrating en woningen verwarmen de lucht.

Celsius en Fahrenheit infrarood verwarmingssystemen werken op dezelfde manier. Ze verwarmen niet de lucht, maar de wanden, het plafond en de vloer van je woning die vervolgens de opgenomen warmte weer naar de omgeving overbrengen. Dat zorgt ervoor dat de complete ruimte overal even warm is. Infrarood verwarming bevordert een gezond binnenklimaat en de straling is niet schadelijk voor de gezondheid. De infraroodpanelen van Celsius en Fahrenheit zijn echter uniek door haar langegolf straling en zijn daardoor extreem zuinig  in verbruik, lees meer.

Voordelen infraroodverwarming

De warmtepomp, radiatoren en convectorputten zijn verwarmingssystemen die werken dankzij luchtstroming; ze verwarmen de lucht en het percentage langegolf infraroodstraling is minimaal. Warme lucht heeft de neiging om op te stijgen, waardoor er een temperatuurverschil ontstaat tussen de vloer en het plafond. De oppervlakken die het verst van de warmtebron verwijderd zijn, koelen echter de omgevingslucht omdat deze koeler zijn dan de dichterbij gelegen objecten. Het menselijk lichaam neemt de beweging van lucht en warmte op een ongelijkmatige manier waar met een relatief gevoel van oncomfortabel. Infrarood panelen hebben vele voordelen.

Meer comfort en een gezonder binnenklimaat door gelijkmatige warmte, geluidloos, geen elektromagnetische emissie, de relatieve vochtigheid wordt constant gehouden en het vermijdt luchtcirculatie en stofontwikkeling. De temperatuur in de kamer is constant, van de vloer tot aan het plafond. De infraroodpanelen voorkomen condensatie en schimmelvorming, omdat de muren warmer zijn dan de lucht in de kamer. Minder luchtcirculatie is in het bijzonder prettig voor mensen met astma.

Anderen lazen ook:  Milieuvriendelijk de gevels reinigen doe je zó

Lagere energiekosten; zeker de Celsius en Fahrenheit panelen van Infrarood-warmtepaneel.nl, importeur, besparen flink op de energiekosten door het lage elektriciteitsverbruik en langere bereik van de straling. Dat laatste, zodat daardoor meer objecten in de woning kunnen worden verwarmd die op hun beurt de warmte weer aan de omgeving afgeven.

Ze zijn gemakkelijk te installeren en omdat de techniek niet op convectie berust, is er geen gevaar  voor brandwonden, en daardoor ook veel veiliger.

 

 

Essentieel verschil Celsius en Fahrenheit met andere infraroodpanelen

Celsius en Fahrenheit infraroodpanelen zijn de enige langegolf infraroodsystemen. Met de ontwikkelde en toegepaste technologie worden de langegolf infrarood emissiefrequenties gemoduleerd en vervolgens (voor Celsius systeem meer dan 12 meter en voor Fahrenheit meer dan 6 meter) voorwaarts en in een hoek van 130° uitgestraald naar de vloeren, muren, meubelen enz.

Hierdoor worden meer oppervlakten van infraroodstraling voorzien dan bij andere panelen, hetgeen bij de andere panelen ook niet mogelijk is. Die maken bovendien nog gebruik van elektrisch weerstanden die zorgen voor een zeer hoog energieverbruik. Ze stralen middengolf infrarood (gedetecteerd tussen de 3 µm – 8 µm) en verwarmen daardoor simpelweg meer lucht en dat is natuurlijk veel minder effectief dan objecten verwarmen die over het afgeven van warmte veel langer doen.

Het energieverbruik van de Fahrenheit en Celsius infrarood panelen kan, afhankelijk van type en uitvoering, tot maar liefst 88% lager zijn dan van andere elektrische verwarmingssystemen en/of infraroodpanelen van andere aanbieders. Deze grote energiebesparing zorgt ervoor dat de investering in de panelen na circa 6 jaar volledig is terugverdiend.

Celsius en Fahrenheit panelen zijn verkrijgbaar voor diverse ruimten, in diverse kleuren en zelfs met een (eigen) afbeelding naar keuze.  Ze zijn desgewenst te zien en ervaren in de showroom van infrarood-warmtepaneel.nl te Oss en bij de dealers.

 

infrarood-warmtepaneel.nl
Rossinistraat 48
5344 AK Oss
Nederland

+31 (0)412 69 19 52
info@infrarood-warmtepaneel.nl