Bij ECO+BOUW weten we dat het anders moet. Onze kracht zit hem echter vooral in de overtuiging dat we als ‘groene bouwpionier’ ook weten dat het anders kan. Verduurzamen van een woning leidt vaak tot de aanschaf van uiteenlopende installaties en het plaatsen van gangbare isolatiematerialen. Het gebruik van duurzame bouwmaterialen krijgt hierbij opvallend weinig aandacht. Ten onrechte, want deze materialen bieden verrassend veel voordelen.

In 2013 richtte Patrick Schreven ECO+BOUW op vanuit de overtuiging dat een consequent doorgevoerde, écht duurzame manier van bouwen de toekomst heeft. Geen concessies, maar bouwen met natuurlijke materialen, met name hout, als onbetwistbaar uitgangspunt. Bij ECO+BOUW zien we die overtuiging niet alleen bevestigd in de snel toenemende vraag naar groen bouwen, maar ook vanwege de uiteenlopende voordelen die de materialen zelf met zich meebrengen.

Klimaat, gezondheid en comfort

Waarom zou u het niet in één keer helemaal goed doen – honderd procent natuurlijk – wanneer u uw huis verduurzaamt? Met natuurlijke constructie- en isolatiematerialen op basis van bijvoorbeeld hout of hennep, verandert u uw huis in een duurzame CO2-opslag. Deze natuurlijke, lokaal gewonnen materialen leveren naast klimaatwinst, en een verminderde uitputting van grondstoffen, bovendien significante gezondheidswinst op. Niet alleen door de afwezigheid van ongezonde (vluchtige) stoffen, maar ook omdat deze materialen over specifieke eigenschappen beschikken die de gezondheid ten goede komen. Zo kunt u hiermee ‘dampopen’ isoleren: luchtdicht met tegelijkertijd een natuurlijke vochtregulering. Dit leidt tot een gezond, ademend binnenklimaat. Daarnaast levert natuurlijke isolatie een stabieler binnenklimaat op, dat in de winter de warmte en in de zomer de koele lucht gemakkelijker vasthoudt.

Pionieren in Ecodorp Boekel

In het Brabantse Boekel bouwt ECO+BOUW in samenwerking met de toekomstige bewoners, architectenbureau Van Laarhoven en tal van andere partners aan Ecodorp Boekel. Dit wijkje van 30 uiterst duurzame sociale huurwoningen gaat dankzij het gebruik van natuurlijke materialen en duurzame bouwmethodes volgens de berekening CO2-negatief uitpakken. De woningen zijn daarnaast zo gebouwd dat een hoge mate van zelfvoorziening mogelijk is op het gebied van energie, voedsel en zelfs water. Zowel het ontwerp als de materialen sluiten aan bij de filosofie van de ‘helende architectuur’. Volgens deze filosofie moet een gebouw bijdragen aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de bewoners en een harmonieuze relatie tussen de bewoners en de omgeving bevorderen.

Anderen lazen ook:  Zonnepanelen aanschaffen, kies voor zekerheid!

Alles komt samen in de mHome

De filosofie van ECO+BOUW komt in zijn meest concrete vorm tot uiting in de mHome. Dit compacte woonconcept zet groen wonen in een verfrissend nieuw perspectief. De modulaire ‘prefab’ woningen bestaan uit natuurlijke materialen en kunnen in principe overal geplaatst worden. Seriematige productie zorgt daarnaast voor lage productie- en plaatsingskosten. En de natuurlijke bouwmaterialen creëren bovendien een gezond leefklimaat en een aangename atmosfeer, zowel in de winter als in de zomer. De betaalbare mHome verlaagt de drempel naar echt duurzaam wonen; gezond, comfortabel, stijlvol én waar u maar wilt.

Iedereen kan meedoen

Nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal kan? Of heeft u al plannen voor een verbouwing of voor nieuwbouw? Neem dan contact met ons op en wij leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn. U kunt veel duurzame bouwmaterialen overigens gemakkelijk stap voor stap uitproberen, zonder het roer gelijk helemaal om te gooien. Hoe dan ook, met deze materialen en een avontuurlijke instelling maakt u van de nood – om uw woning te verduurzamen – met speels gemak een deugd. Welkom in de wereld van het nieuwe, groene bouwen!

 

ECO+BOUW

Sint Hubertusstraat 10 hal 2
6531 LB Nijmegen
+31 024 7600140

info@ecoplusbouw.nl
www.ecoplusbouw.nl