Hard water – water met een grotere of kleinere hoeveelheid calcium en magnesium – heeft de vervelende eigenschap dat het zorgt voor kalkafzetting op kranen, douchewanden, verwarmingselementen in huishoudelijke apparatuur, etc. Door de kalkdeeltjes uit het water te verwijderen met een waterontharder zoals de AquaCell, ontstaat zacht, kalkvrij water. En dat kalkvrije water biedt niet alleen voordelen qua besparing en comfort, maar ook op het gebied van duurzaamheid.

 

Minder CO2-uitstoot

Bij gebruik van hard water hebben uw huishoudelijke apparaten door de opgebouwde kalkaanslag meer vermogen nodig om goed te blijven werken. Met zacht water is kalkaanslag verleden tijd en verdwijnt ook bestaande kalkaanslag in uw apparatuur, waardoor u dus minder elektriciteit verbruikt. Met het 100% zachte, kalkvrije water uit de compacte, 24/7 werkende AquaCell bespaart u algauw 10% op uw energierekening. Leuk voor uw portemonnee, maar het lagere energieverbruik betekent ook een lagere CO2-uitstoot, waarmee u bijdraagt aan een beter milieu. Hadden we al verteld dat de AquaCell zelf volledig stroomloos werkt?

 

Minder elektronisch én plastic afval

Amerikaans onderzoek wijst uit dat een cv-ketel bij gebruik van zacht water gemakkelijk vijftien jaar meegaat, terwijl een ketel in geval van hard water na twee jaar al niet meer optimaal werkt. Het water in het onderzoek was weliswaar een stuk harder dan ons water in Nederland, maar het principe is hetzelfde: kalk verkort de levensduur en verlaagt de efficiëntie van water verbruikende apparatuur. Dit geldt voor alle apparaten die water verwarmen: espressoapparaten, vaatwassers, waterkokers en vooral kokendwaterkranen blijven met zacht water langdurig goed werken, waardoor u ze minder vaak hoeft te vervangen. Zo zorgt kalkvrij water er naast kostenbesparing voor dat de hoeveelheid (elektronisch) afval (en de daarmee gepaarde milieubelasting) wordt gereduceerd.

Verder zijn veel AquaCell-eigenaren vol lof over de smaak van kalkvrij water. Hoewel smaak natuurlijk een subjectieve beleving blijft, kan water in plastic flessen voor deze genieters in elk geval van het boodschappenlijstje af!

Anderen lazen ook:  Stapsgewijs verduurzamen met méér comfort

Aquacell

Minder verontreinigende afvalstoffen

Wist u dat het vlek-verwijderend vermogen van zacht, kalkvrij water veel groter is dan dat van hard water? Zeep gaat in hard water namelijk eerst een chemische reactie aan met de kalk, pas daarna kan de zeep die over is aan de slag met het eigenlijke schoonmaakwerk. Met 100% zacht water is er geen kalkbuffer die de zeep belemmert direct zijn werk te doen; voor uw was heeft u dus bijvoorbeeld veel minder wasmiddel nodig – nog maar de helft! – en wassen op hoge temperaturen is niet meer nodig. Ook het gebruik van andere soorten zeep, shampoo en vaatwaspoeder kunt u halveren. En antikalkmiddelen? Die zijn niet meer nodig! Al met al voert u via het water dus veel minder (verontreinigende) afvalstoffen af die hun impact hebben op het milieu.

Benieuwd naar de ervaring van een AquaCell-eigenaar? Lees de testimonial van Berend de Groot, die voor zijn duurzame woning in het Groningse Meerstad koos voor een AquaCell.

 

Drie vliegen in één klap

Esther Dijkstra, algemeen directeur van AquaCell: “De aanschaf van een AquaCell – technisch de nummer 1 van alle waterontharders – is even een investering (die zichzelf overigens relatief snel terugverdient), maar er staat ook heel veel tegenover. Ik vergelijk de AquaCell weleens met zonnepanelen. Die zorgen ook voor een lagere energierekening en zijn ook goed voor het milieu, maar leveren verder geen extra comfort.

Dat is bij de AquaCell wel degelijk het geval. Niet meer schrobben en boenen op kalkaanslag, huidproblemen verminderen, je servies blijft langer mooi, koffie en thee smaken beter, je bespaart op zeepproducten en op onderhouds- en reparatiekosten, etc. En aan al die voordelen van zacht water ben je zo snel gewend, dat je in no time nooit meer anders wilt.”

Benieuwd naar meer over de AquaCell?

www.aquacell-waterontharder.nl