Gooi jij ook met pijn in je hart voedsel weg? Doe dan mee met de Verspillingsvrije Week van 1 tot 7 september. Daag jezelf uit om één week lang minder voedsel te verspillen.

De Verspillingsvrije Week is een initiatief van stichting Samen Tegen Voedselverspilling. De stichting zet zich in voor het voorkomen en verminderen van voedselverspilling.

Doe mee met de Verspillingsvrije Week

Wil je meedoen met de Verspillingsvrije Week? Je kan je gratis aanmelden via de website. Je krijgt dan tijdens de week handige tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Waarom tegen voedselverspilling?

Voedsel verspillen is niet alleen zonde voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Milieu Centraal schat in dat zo’n 9 procent van ons eten ongebruikt in de afvalbak verdwijnt. Dat is ruim 34 kilo voedsel per persoon per jaar.

Er zijn verschillende oorzaken van voedselverspilling. Het kan zijn dat het te veel is ingekocht, het voedsel te lang bewaard is, te veel gekookt is of het gewoon niet lekker is.

Om voedselverspilling tegen te gaan is het goed je bewust te worden van je eetpatronen en goed op te letten wat je eet en wat je weggooit.