Het retourneren van online bestellingen is nog steeds een probleem in Europa. Uit onderzoek van pakketbezorger DPD blijkt dat het Europees gemiddelde retourpercentage inmiddels op 10% ligt. In Nederland ligt dit percentage zelfs al op 13%, daarmee zijn wij helaas koploper. Duitsland, Ierland, Polen en Zwitserland volgen met 12%.

Minder fashion, meer elektronica

Zo’n 40% van de retourzendingen naar online shops bestaat uit kleding en schoenen. Opvallend genoeg is er binnen deze categorie wel sprake van een daling van 7% ten opzichte van 2018. Bij elektronica zien we juist een toename. De retourzendingen in deze categorie zijn gestegen van 5% naar 9% van het totaal.

Retourneren? Lekker makkelijk

Een van de redenen waarom Nederlanders zo makkelijk online bestellingen retourneren is vanwege het gemak. Van de ondervraagde Nederlanders gaf 62% aan dat zij het terugsturen van producten makkelijk vinden. Bij andere Europese landen lag dit gemiddeld op 52%. Nederlanders krijgen ook vaak de mogelijkheid om gratis bestellingen te retourneren.

Retourzendingen blijven groeien

De berg retouren blijft groeien. De vraag naar verantwoorde oplossingen om de CO2-uitstoot tegen te gaan daarmee ook. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Door een toenemende verstedelijking en de snelgroeiende e-commerce markt neemt de drukte in steden toe. DPD verwacht dat de pakketvolumes in 2025 verdubbeld zijn.

Innovatieve oplossing voor emissievrije pakketbezorging

Om de CO2-uitstoot te verlagen heeft DPD in Rotterdam de eerste DPD City Store en Urban Depot geopend. Door te kiezen voor een centrale leveringslocatie in het centrum van de stad en elektrisch vervoer, dragen zij bij aan een duurzamere stadslogistiek. Met de pilot wil DPD in 2020 100% emissievrije pakketbezorging in Rotterdam realiseren. De DPD City Store biedt klanten daarnaast diverse services voor extra comfort, privacy en retourgemak.

Extra services in DPD City Store

Ontvangers kunnen hun pakket ophalen in de DPD City Store of hun pakket vanuit het Urban Depot thuis laten bezorgen. In het laatste geval wordt gebruikgemaakt van compacte, elektrische voertuigen om de stadslogistiek zoveel mogelijk te ontzien. De DPD City Store biedt naast de mogelijkheid om pakketten op te halen en te brengen diverse extra services. Zo kunnen ontvangers gebruikmaken van een paskamer, zodat zij hun pakket direct kunnen retourneren als een item niet bevalt. Ook kunnen klanten verpakkingsmateriaal inleveren, retourlabels uitprinten en een kopje koffie of thee meenemen op weg naar huis.