Ook dit jaar ziet Koningsdag er anders uit. In plaats van Koningsdag houden we nu Woningsdag of Balkoningsdag om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren. Vond je het heerlijk om voorgaande jaren de vrijmarkten af te struinen naar goede tweedehands deals? Dan hoef je je ook dit jaar niet te vervelen. Je kan op Koningsdag je digitale kleedje uitgooien en je spullen online verkopen. We geven je een aantal tips hoe je succesvol jouw spullen kan verkopen.

Door tweedehands spullen te verkopen zorgen we er met elkaar jaarlijks voor 600 miljoen tot 1 miljard minder CO2-uitstoot. Op diverse platformen kun je kleding, spellen, boeken en andere spullen die je niet meer gebruikt verkopen.

Ruim je kasten op

Dit extra lange weekend is een mooi moment om even je kasten in te duiken om te zien wat je niet meer nodig hebt. Is je product nog in goede staat? Houd het dan apart en leg het in een lege doos. Zo kun je alle verkoopbare spullen verzamelen en meteen terugvinden op Koningsdag. Is dat ene shirt echt versleten of valt dat boek uit elkaar? Leg het dan meteen klaar om weg te gooien. Oude kleding kun je in een vuilniszak verzamelen om vervolgens in een textielcontainer te gooien. Oude boeken die niet meer bruikbaar zijn, kunnen bij het oud papier.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het bepalen van wat je wegdoet en wat je nog houdt? Bekijk dan deze vier methodes van ontspullen.

Maak goede foto’s

Goede foto’s helpen je spullen sneller te verkopen. Maak je foto’s het liefst bij daglicht en vanuit meerdere hoeken. Zo kan de koper een goed beeld krijgen van jouw product.¬†Eventueel kun je ook al meteen een lijstje maken met welke prijzen je ervoor wilt vragen.

Voorkom een miskoop

Heb je al jouw kasten opgeruimd en foto’s gemaakt? Dan kun je ze online zetten. Typ een goede omschrijving bij je producten. Zo voorkom je dat iemand anders een miskoop doet en alsnog jouw spullen weggooit.

Anderen lazen ook:  8x cadeautips voor de interieurliefhebber

Ga je zelf online kopen op Koningsdag?

Zie je zelf online iets leuks bij iemand anders? Kijk dan ook even bij de andere advertenties van die verkoper. Zo kun je meerdere producten door dezelfde persoon laten opsturen en bespaar je een bezorgrit. Ook kan je dan eventueel een deal sluiten om minder verzendkosten te betalen, dat scheelt je weer in je portemonnee.