Zonnepanelen schaf je aan omdat je geld wilt besparen (en natuurlijk omdat je het milieu minder wilt belasten en je de waarde van je woning wilt verhogen). En dat kan. Met een kwalitatief optimaal ontwerp, behaal jij het hoogste rendement op je zonnepanelen. Die maximale besparing behaal je alleen als je voor de juiste panelen én voor zekerheid kiest. Dan profiteer je van een lange levensduur en een constant risicovrij rendement. Maar wat houdt rendement nou precies in en welke zonnepanelen brengen het meeste op?

SOLARWATT Systeem Huis – Grafisch. Focus Zonnepanelen

Wat houdt rendement op je zonnepanelen nou eigenlijk in?

De verhouding tussen je investering en de opbrengsten van je zonnepanelen noemen we het rendement. Omdat een zonne-energiesysteem een langetermijninvestering is, is het van groot belang dat het rendement op lange termijn optimaal is. Er zijn een aantal zaken die de opbrengst van je zonnepanelen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het soort dak dat je hebt, de hellingshoek van je panelen, de ligging, het aantal zonuren, etc. Op het aantal zonuren heb je natuurlijk geen invloed, maar wel op het type zonnepaneel dat het meeste rendement oplevert.

Welke zonnepanelen hebben het hoogste rendement?

Je wilt weten welke zonnepanelen het meeste opbrengen, maar voor welke moet je dan kiezen? Zonnepanelen kun je grofweg in 2 types onderverdelen; glas-folie en glas-glas panelen.

Achterkant Glas-Folie vs Glas-Glas Zonnepaneel verschillen

  • Rendement Glas-Folie Zonnepanelen

Glas-folie panelen zijn zonnepanelen met een plastic achterzijde. Meestal wordt er voor dit type zonnepanelen gekozen als je gebonden bent aan een kleiner budget. Hier zitten alleen wel nadelen aan. De zonnecellen van glas-folie zonnepanelen zijn namelijk relatief kwetsbaar. Naast dat ze vuil en vocht doorlaten, buigt het materiaal makkelijk door. Hierdoor zijn ze minder bestand tegen heftige weersomstandigheden en transport. Hierdoor heb je veel kans op kleine scheurtjes in de zonnecellen, ook wel microcracks genoemd. Je kunt dit niet met het blote oog zien, maar door deze scheurtjes daalt de opbrengst van je zonnepanelen aanzienlijk. 

Met glas-glas zonnepanelen, behaal je het hoogste rendement. De glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT hebben een opbrengst die gegarandeerd 25% boven de industrienorm ligt. Hoe dat kan? De glas-glas zonnepanelen zijn stabiel én duurzaam. Doordat het glas de zonnecellen aan beide zijden perfect beschermt, gaat de opbrengst door de jaren heen nauwelijks achteruit. De zonnepanelen zijn hierdoor ook aanzienlijk beter bestand tegen alle belastingen en milieu-invloeden. Hierdoor neemt de levensduur toe, behaal jij het beste rendement uit je zonnepanelen én benut je de energie uit de zon optimaal.

  • Hoe maak je de juiste keuze voor het hoogste rendement?

Glas-glas zonnepanelen hebben dus het hoogste rendement. Ze scoren het beste, omdat ze nauwelijks degraderen en lang meegaan. Daarnaast zijn SOLARWATT zonnepanelen voorzien van PERC zonnecellen. Deze zonnecellen leveren bij indirect zonlicht meer energie op en leveren daardoor betere prestaties in ons Nederlandse klimaat.

grafiek stijgende pijl omhoog

Optimaal rendement met SOLARWATT zonnepanelen

SOLARWATT biedt altijd totaaloplossingen op maat, zodat je een zonne-energiesysteem kiest dat echt bij jou past. En met de hoogwaardige zonnepanelen en uitgebreide garanties weet je dus zeker dat je optimaal rendement behaalt. Gegarandeerd.